Hot News
Kremlinul, despre declarația lui Nuland, care a definit Crimeea o țintă militară legitimă
20/02
Rusia a câștigat miliarde de dolari din petrol în condiții de sancțiuni
20/02

„Sfârșitul lumii, așa cum îl știam”: Occidentul, îngrozit de conferința de la München

Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, face o declarație în fața hotelului Bayerischer Hof, locul organizării Conferinței de Securitate de la München/ Foto: AFP/ RIA Novosti

Ceea ce se întâmplă la Conferința de Securitate de la München demonstrează că situația globală va continua să se înrăutățească, a apreciat autorul publicației Politico, Matthew Karnitschnig, relatează RIA Novosti.

În opinia jurnalistului, participanții la conferință „au fost nervoși”, deoarece presimt sfârșitul actualei ordini mondiale. Un semn aparte al stării de îngrijorare poate fi considerat comportamentul Germaniei, pregătită, cel puțin declarativ, pentru o nouă escaladare a situației din Ucraina. Un lucru demonstrat de schimbările survenite în retorica lui Olaf Scholz, cancelarul german, dar și de declarațiile ministrului german al Apărării, Boris Pistorius, care îndeamnă la înarmarea regimului de la Kiev.

„Se pare că oficialii germani încearcă să o ia unul înaintea celuilalt în încercarea de a demonstra cât de „ulii” au devenit ei. <…> Trebuie amintit că, la începutul anului trecut, principalii lideri social-democrați încă mai cereau Statelor Unite să-și retragă toate focoasele nucleare de pe teritoriul german. Cu alte cuvinte, dacă până și germanii și-au dat seama de pericolul reprezentat de actuala situație geopolitică din lume, acum ar putea foarte bine să vină acel moment când chiar trebuie să începem să ne îngrijorăm”, a remarcat Karnitschnig.

În același timp, autorul articolului a subliniat că există cel puțin o parte interesată să profite de pe urma dezvoltării crizei geopolitice.

„Singurii care zâmbesc la conferința de securitate din acest an sunt contractorii din industria apărării. Totul indică faptul că vânzările de arma înfloresc”, a regretat jurnalistul.

Conferința de la München și-a deschis lucrările vineri. Este al doilea an consecutiv în care Rusia nu a participat, în ciuda preocupărilor unor politicieni și experți care consideră că fără dialog cu Rusia nu se poate construi securitate în lume și dorința de pace. Tema centrală a conferinței a fost criza din Ucraina.

1 Comment

  1. oli spune:

    Harasho ! Mergeti mai departe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875173