Hot News
Jack Sullivan: Tancurile și avioanele de luptă americane, inutile pentru Ucraina
24/02
Corneliu Vlad: Bilanț de etapă în conflagrația din Ucraina
24/02

Hersh: SUA au aruncat în aer Nord Stream pentru a împiedica Germania să deschidă conducta din cauza gerurilor

Foto: RT

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a decis să arunce în aer Nord Stream exclusiv din considerente politice, scopul său fiind acela de a împiedica Germania și Europa de Vest să deschidă gazoductul dacă gerurile s-ar fi instalat mai devreme, a declarat jurnalistul american, Seymour Hersh, laureat al premiului Pulitzer și autor al investigației privind exploziile de la gazoductele Nord Stream.

„În timpul luptelor (din Ucraina. – RT) nici un avantaj de pe urma lui, iar scopul său [al lui Biden] a fost să împiedice Germania și Europa de Vest să deschidă conducta dacă gerul s-ar fi instalat mai devreme. Autoritățile germane au impus sancțiuni, au oprit un gazoduct, dar aveau tot dreptul să-l deschidă pe cel nou, dar Biden nu a vrut”, a declarat jurnalistul într-un interviu acordat postului de televiziune RT (în imagine).

Potrivit spuselor sale, acesta a și fost rostul acțiunii: să facă astfel încât Europa, în special Europa de Vest, să continue să susțină NATO și să furnizeze arme Ucrainei, „alimentând ceea ce este în mod clar un război indirect împotriva Rusiei, care este dus chiar acum”.

La 8 februarie, Seymour Hersh a afirmat că scafandri ai Marinei Militare americane au plantat explozibili sub conducta Nord Stream.

El a scris în articolul său că gazoductele au fost minate în timpul exercițiului BALTOPS 22 organizate de NATO, folosindu-se, în acest scop, dispozitive activate de la distanță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875114