Hot News
Corespondentul de război Steșin: Polonia a rămas fără petrol după ce a trimis tancurile Leopard în Ucraina
26/02
Putin, despre scopul Occidentului în raport cu Rusia
27/02

Ambasada Rusiei în Germania: Provocarea cu tancul distrus nu a găsit susținere printre germani

Demonstrația de sâmbata din centrul Berlinului. Activiștii s-au pronunțat împotriva livrărilor de arme în Ucraina și escaladării în continuare a conflictului/ Foto: RIA Novosti

Provocarea cu aducerea în fața ambasadei Rusiei din Berlin a unui tanc rusesc T-72 distrus nu a găsit înțelege, susținere și compasiune printre cetățenii germani, se arată într-un comunicat difuzat de reprezentanța diplomatică a Rusiei și citat de agenția TASS.

”Provocarea cu instalarea la zidurile ambasadei Rusiei la Belin a unui tanc rusesc distrus nu a găsit înțelege, susținere și compasiune printre cetățenii germani”, se arată în document. În același timp, se subliniază că, în timpul amplelor acțiuni de sâmbătă, cetățenii Germaniei „s-au exprimat cât se poate de clar pentru o rezolvare pașnică a conflictului ucrainean, împotriva escaladării situației prin pomparea regimului de la Kiev cu arme și echipamente militare germane și împotriva continuării răsucirii spiralei sancțiunilor antirusești”.

Foto: novoeizdanie.com

„Mulțumim tuturor, inclusiv compatrioților noștri din Germania, care au depus flori la tancul rusesc, devenit un simbol al luptei împotriva neonazismului în Ucraina”, a conchis ambasada rusă.

Sâmbătă, în centrul Berlinului s-a desfășurat o demonstrație cu participarea mai multor mii de persoane în sprijinul eforturilor de obținere a păcii în Ucraina. Activiștii s-au pronunțat împotriva livrărilor de arme în Ucraina și escaladării în continuare a conflictului, precum și pentru organizarea cât mai repede posibl de negocieri de pace. Demonstrația a fost organizată de Sarah Wagenknecht, membră a Bundestag-ului și fostă șefă a grupului parlamentar al Partidului de Stânga, și de Alice Schwarzer, jurnalistă germană și activistă pentru drepturile omului. Potrivit estimărilor poliției, la manifestație au luat parte 13.000 de persoane.

În pofida interdicției impuse de autoritățile berlineze, unii activiști au venit la miting cu steaguri rusești și pancarde cu sloganurile „Nu sancțiunilor împotriva Rusiei!” și „Opriți imediat cursul confruntării cu Rusia!”. La întoarcerea de la miting, mulți berlinezi au depus trandafiri stacojii pe tancul instalat de activiștii pro-ucraineni în fața ambasadei Rusiei în Germania. În acest fel, locuitorii germani au protestat împotriva sprijinului militar acordat Ucrainei și au subliniat necesitatea unor discuții de pace.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875000