Hot News
Misiunea diplomatică a Rusiei la ONU: Occidentul face presiuni asupra țărilor pentru adoptarea unei rezoluții antirusești
26/02
Ambasada Rusiei în Germania: Provocarea cu tancul distrus nu a găsit susținere printre germani
26/02

Corespondentul de război Steșin: Polonia a rămas fără petrol după ce a trimis tancurile Leopard în Ucraina

Foto: RIA Novosti

Corespondentul de război Dmitri Steșin a comentat suspendarea livrărilor de petrol rusesc prin conducta ”Drujba” către Polonia, relatează Rossiiskaia gazeta.

Potrivit corespondentului de război, Varșovia răspunde pentru acțiunile sale. Schema este simplă: „Spui nu tancurilor Leopard, ai petrol, spui da tancurilor Leopard, nu ai patrol”. „Toate astea trebuiau facute de mult”, a scris Steșin pe canalul său de pe rețeaua Telegram.

RG amintește că aurul negru continuă să ajungă din Rusia în Europa prin conducta ”Drujba”, scoasă de sub incidența sancțiunilor UE. Dar imediat ce Polonia a predat Ucrainei primele sale tancuri ”Leopard”, râul de petrol a secat.

Daniel Obajtek, directorul concernului de prelucrare a petrolului Orlen, a anunțat că se caută surse alternative de combustibil pentru a închide breșa.

„Un sfat din Donețk: ar fi mai bine ca această bresă să fie acoperită cu țestele politicienilor polonezi. Oh, am așa un presentiment că după operațiunea militară specială polonezii îl vor aduce pe Zelenski la Moscova”, a glumit Steșin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875076