Hot News
Soriano: Acțiunile lui Biden în Ucraina împing lumea spre un război nuclear
26/02
Corespondentul de război Steșin: Polonia a rămas fără petrol după ce a trimis tancurile Leopard în Ucraina
26/02

Misiunea diplomatică a Rusiei la ONU: Occidentul face presiuni asupra țărilor pentru adoptarea unei rezoluții antirusești

Prim adjunctul reprezentantului permanent al Rusiei la ONU, Dmitri Polianski/ Foto: AP

Pe culoarele Organizației Națiunilor Unite, Occidentul a exercitat presiuni asupra țărilor în curs de dezvoltare, în vederea adoptării, de către Adunarea Generală a ONU, a rezoluției împotriva Rusiei privind Ucraina, a declarat prim adjunctul reprezentantului permanent al Rusiei la organizația mondială, Dmitri Polianski, scrie agenția TASS.

„Mai mult ca sigur vor încerca să afișeze adoptarea, de către Adunarea Generală a ONU, a unei noi și inutile rezoluții antiruse. Este adevărat că la număr de voturi puține au lipsit până la un record istoric, dar 141 de voturi nu este un rezultat prea rău”, a declarat Polianski pe canalul său de pe rețeaua Telegram. – Numai că, pentru asta, a fost nevoie ca textul să fie „rotunjit” și periat până la banalități evazive, astfel că din document a zburat vestita inițiativă de pace a [președintelui ucrainean Volodimir] Zelenski. Iar metodele de obținere a rezultatului sunt din nou „de tip cowboy”, colegii de la ONU din țările în curs de dezvoltare luându-se la întrecere în a ni se plânge de occidentali, rugându-ne să nu ne supărăm și ne punem în situația lor”.

„De fapt, mantra monotonă occidentală împotriva Rusiei de la reuniunea dedicată împlinirii unui an de la începerea operațiunii militare speciale a fost previzibilă până la dezgust și, prin urmare, nu a fost memorabilă. Ceea ce va rămâne în memorie, este contestarea de către noi a neobrăzatei decizii a președinției malteze pentru ca șeful MAE ucrainean, Dmitri Kuleba să ia, fără nici o justificare, cuvântul în fața membrilor Consiliului de Securitate”, a atras atenția diplomatul.

În cadrul sesidunii sale speciale dedicată Ucrainei, Adunarea Generală a ONU a adoptat, la 23 februarie, o rezoluție împotriva Rusiei cu prilejul împlinirii unui an de când a început operațiunea militară specială. Documentul a fost votat de 141 de țări, șapte state (Rusia, Belarus, China, Mali, Nicaragua, Siria șș Eritreea) au votat împotrivă. 32 de delegații s-au abținut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874972