Hot News
Hersh nu exclude riscul dezintegrării NATO din cauza gazoductelor Nord Stream
26/02
Misiunea diplomatică a Rusiei la ONU: Occidentul face presiuni asupra țărilor pentru adoptarea unei rezoluții antirusești
26/02

Soriano: Acțiunile lui Biden în Ucraina împing lumea spre un război nuclear

Președintele SUA, Joe Biden/ Foto: polygon.com

Declarația pe care Joe Biden a făcut-o la Varșovia despre inadmisibilitatea unei victorii a Rusiei în Ucraina contrazice principiile politicii externe a Statelor Unite, stabilite de John F. Kennedy, susține, într-un articol pentru publicația American Thinker, fostul angajat al Departamentului de Stat, James Soriano.

În discursul rostit, la începutul anului 1963, la American University, Kennedy a declarat că Statele Unite trebuie să prevină orice conflict cu țările care dețin arme nucleare pentru a reduce la zero riscul de utilizare a acestora.

Soriano a subliniat că, până în prezent, acest principiu nu a definit politica SUA față de Rusia.

„Președintele Biden îl infirmă pe Kennedy. Este exact ceea ce se întâmplă în Ucraina”, a declarat fostul oficial al Departamentului de Stat.

În opinia sa, „evenimentele care au precedat conflictul din Ucraina au demonstrat că Washingtonul și-a pierdut stăpânirea de sine promovând în mod insistent extinderea Alianței până la gardul Rusiei”.

NATO accelerează escaladarea în Ucraina pentru a crește costurile pe care Rusia trebuie să le plătească, a conchis autorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875068