Hot News
Ministerul Apărării al Rusiei: SUA vor încerca să organizeze provocări în Ucraina folosind substanța psihotropă Bi-Zet
28/02
Putin a trasat sarcini la colegiul FSB
01/03

Dmitri Peskov: Kievul nu poate de-jure să poarte negocieri 

Secretarul de presă al preşedintelui Rusiei, Dmitri Peskov/ Foto: rbc.ru

Atâta timp cât nimeni nu poate garata că partea ucraineană este pregătită pentru negocieri de pace, prioritatea Rusiei este de a atinge obiectivele operațiunii militare speciale, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, citat de agenția Interfax.

„În cazul de față, esențială este atingerea obiectivelor noastre (pe parcursul operațiunii militare special, n.r.), este prioritatea noastră necondiționată”, a declarat Peskov adresându-se jurnaliștilor.

Întrebat cât de favorabil este, în prezent, momentul pentru negocieri de pace cu Ucraina, Peskov a spus: „Sincer vorbind, se pare că nimeni nu poate constata, deocamdată, vreun semnal din partea ucraineană. Deocamdată plecăm de la imposibilitatea de-jure a părții ucrainene de a purta negocieri. De aici și pornim”. (Se are în vedere decretul, care interzice orice negocieri cu Rusia, emis de președintele ucrainean Zelenski și aprobat de Rada Supremă – n.r.)

Potrivit lui Peskov, „există anumite realități care au devenit deja realități interne ale Rusiei”. „Am în vedere noile teritorii rusești și există Constituția Federației Ruse, care nu poate fi ignorată de nimeni și pe care partea rusă nu o poate încălca niciodată”, a spus Peskov.

El a subliniat că aceasta este o realitate foarte importantă. În plus, a reamintit purtătorul de cuvânt al Kremlinului, „există anumite obiective ale Federației Ruse pe care ea le îndeplinește pe parcursul operațiuni militare speciale”.

„Desigur, într-un context favorbil al lucrurilor și în condițiile unei atitudini adecvate a regimului ucrainean, acest lucru se poate rezolva și la masa negocierilor”, a spus Peskov.

Luni, pe 27 februarie, președintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko, a apreciat că momentul actual este favorabil pentru a pune capăt conflictului din Ucraina.

„S-a creat acum o situație unică (o văd și o simt intuitiv), când poate fi pus capăt acestui conflict. Altul s-ar putea să nu mai fie. Trebuie profitat de acest moment înainte ca Rusia să își reorienteze total economia și să o transforme într-o economie de război. Este un moment unic”, a spus Lukașenko într-un interviu acordat presei chineze, potrivit agenției de stat BelTA.

„Iar Rusia este astăzi pregătită să facă pași spre o soluționare pașnică. A făcut acest lucru încă din primele zile: au avut loc două runde de negocieri în Belarus, apoi ei (participanții la negociatori – n.r.) au plecat la Istanbul, apoi au renunțat la negocieri cu totul, chiar dacă pe masă se afla un plan de pace. Eu cred că Occidentul și americanii au determinat Kievul să nu mai poarte nici un fel de negocieri. Rusia a propus negocieri din prima zi. Am fost participanți la acest proces, noi l-am organizat, am văzut”, a adăugat președintele belorus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875097