Hot News
Putin a trasat sarcini la colegiul FSB
01/03
Donețk: Aproximativ 200 de prizonieri ucraineni vor să lupte de partea Rusiei
01/03

American Thinker: SUA au conștientizat un adevăr neplăcut despre Rusia

Foto: politros.com

Statele Unite trebuie să conștientizeze faptul că, în criza ucraineană, de partea Rusiei se află, practic, întreaga Emisferă sudică, consideră Andrea Widburg, editorialist la American Thinker, relatează RIA Novosti.

Potrivit jurnalistei, ”Sudul global” a optat în favoarea relațiilor de afaceri cu Moscova, chiar în condiții de presiuni din partea țărilor occidentale.

„Când vine vorba de conflictul ucrainean, Ucraina primește cel mai puternic sprijin din partea Europei, care se teme din moși strămoși de ruși, dar și din partea Americii, care are o înclinație pentru outsideri și, posibil, are politicieni care își umflă buzunarele cu bani ucraineni. Totuși, cu excepția anglosferei neozeelandeze și australiene, cea mai mare parte a emisferei sudice susține Rusia. Adică nu doar China îl susține pe Putin; este aproape peste tot în această parte a lumii”, a explicat editorialistul.

Widburg a constatat că țările din Emisfera sudică ascultă de Rusia, deoarece încrederea în Occident s-a erodat de mult.

„În vreme ce Occidentul este obsedat de gen, de schimbările climatice și de blocade, emisfera sudică trăiește în lumea reală, în lumea sărăciei, a foametei și a prețurilor ridicate la energie din cauza conflictelor și a nebuniei schimbărilor climatice. Prietena mea merge regulat în Cambodgia și spune că regimul de carantină din Occident, care a pus capăt turismului și a dat peste cap lanțul de aprovizionare cu bunuri din Asia de Sud-Est către America, i-a lăsat pe prietenii ei într-atât de săraci încât se întreabă cum au supraviețuit”, a relatat jurnalista.

În același timp însă, Rusia, China și India au oferit țărilor din sud vaccinuri împotriva COVID-19, a reamintit ea. În astfel de circumstanțe, Moscova a creat noi oportunități în Sudul global, împingând Occidentul pe planul doi.

„Americanii nu mai domină în economia mondială, Occidentul nu mai gestionează nimic, iar Sudul Global are cu adevărat și alte opțiuni. Eu nu am nimic de adăugat. Este mai mult decât evident și nu are nevoie de explicații. <…> Ordinea internațională bazată pe reguli nu se bucură de încredere și este în declin. Mai pe scurt, este doar ipocrizia cu care Occidentul, în special America, schimbă din mers regulile pentru sine”, a rezumat Widburg.

Anterior, Kishore Mahbubani, fost diplomat singaporez, cercetător la Institutul de Studii Asiatice NUS, a declarat că cea mai mare parte a lumii a refuzat să impună sancțiuni împotriva Moscovei, deoarece nu crede în versiunea occidentală a conflictului din Ucraina, simpatia pentru Rusia crescând pe măsură ce acesta se prelungește.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875008