Hot News
American Thinker: SUA au conștientizat un adevăr neplăcut despre Rusia
01/03
Putin a semnat legea privind suspendarea participării Rusiei la Tratatul START
01/03

Donețk: Aproximativ 200 de prizonieri ucraineni vor să lupte de partea Rusiei

Foto: VKontakte

Aproximativ 200 de prizonieri de război ucraineni au decis să lupte de partea Rusiei: ei sunt gata să se alăture batalionului de voluntari ”Bogdan Hmelnițki”, în plină formare în Republica Populară Donețk, a declarat pentru agenția TASS un reprezentant al structurilor de securitate ale republicii.

”Inițial a fost formată o unitate mică. Numărul doritorilor continuă să crească și, în acest minut, sunt deja aproape 200 de prizonieri gata să plece pe front în componența batalionului ”Bogdan Hmelnițki”, în curs de formare”, a precizat interlocutorul agenției de presă.

Aceeași sursă a precizat că numărul tot mai mare al celor dispuși să lupte de partea rusă necesită o reglementare juridică a problemei.

Anterior, un reprezentant al serviciilor de securitate a declarat pentru TASS că Republica Populară Donețk a început să ia amprentele digitale ale prizonierilor de război ucraineni pentru a le elibera pașapoarte rusești și a se alătura mai departe batalionului rusesc.

După cum s-a anunțat anterior, soldații ucraineni antrenați de NATO s-au predat armatei ruse în prima bătălie. Lupta nu a durat mai mult de 20 de minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875068