Hot News
Industria germană va spori producția de muniție destinată Ucrainei
03/03
Bloomberg: Exportul de grâu al Rusiei, dublu față de perioada de dinaintea operațiunii speciale
04/03

Filmul „În bătaia soarelui”: Adevărul crud despre teroarea regimului de la Kiev împotriva Donbassului

Afiișul filmului ”Solnțepiok” (”În bătaia soarelui”)/ Foto: etvnet.com

La Ambasada Rusiei din București, în cadrul unei întâlniri prietenești, a fost prezentat filmul artistic „În bătaia soarelui”, cu subtitrare în limba română, lungmetraj care dezvăluie adevărul crud despre faza inițială a războiului civil din Ucraina, în 2014, când autoritățile ucrainene au declanșat așa-zisa operațiune antiteroristă, practic un război de exterminare a populației din Donbass, regiune care nu a recunoscut lovitura de stat neo-nazistă de pe Maidanul kievean, din februarie 2014.

Ambasadorul Federației Ruse în România, Valery Kuzmin: Despre film, în câteva cuvinte/ Foto: Vești din Rusia

În scurtul său discurs introductiv, ambasadorul Rusiei în România, Valery Kuzmin, a precizat că filmul „În bătaia soarelui” este despre începutul fazei fierbinți a conflictului: primăvara și vara anului 2014.

„În ultimele decenii”, a spus diplomatul, ”în Ucraina a predominat ideologia neonazismului și a urii interetnice. Ni se spune că în această țară neo-naziștii nu sunt mai mult de 1-2% din populație, ceea ce înseamnă aproximativ un milion de luptători neo-naziști. Esențial este că, după lovitura de stat anticonstituțională din februarie 2014, neo-naziștii au ajuns, practic, la putere. Involuntar se creează o analogie directă cu Germania nazistă. În 1933, când Hitler a venit la putere, naziști erau tot cam 1%. Opt ani mai târziu însă, Uniunea Sovietică era atacată de o armată puternică care a însușit ideologia nazismului. Și în cazul nostru au trecut opt ani din 2014 până în 2022, iar rezultatele influenței ideologiei neonaziste este evidentă.”

Ambasadorul a subliniat că „actuala criză ucraineană este grea, sângeroasă, deocamdată nu are loc un moment de cotitură, dar, anticipându-și înfrângerea, armata ucraineană trece la tactici pur teroriste – folosind populația civilă ca scut uman, plasând arme grele în interiorul unor obiective de infrastructura socială, împiedicând evacuarea civililor, organizând atacuri teroriste împotriva rușilor, cum a fost cazul uciderii jurnalistei Daria Dughina… Toate acestea demonstrează disperarea regimului de la Kiev: numai cu ajutorul fricii și a terorii el speră să păstreze puterea. Din păcate, Occidentul nu a văzut și nici nu vede aceste crime”, a subliniat ambasadorul.

La proiecția filmului au fost prezenți reprezentanți ai societății civile din România, diplomați și jurnaliști.

1 Comment

  1. Stoica Gheorghita spune:

    Unde poate fi văzut si distribuit filmul ?Trebuie sa -l vadă cât mai multa lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875108