Hot News
„O abordare rațională”: Un ofițer CIA, plin de admirație față de planul lui Putin
03/03
Filmul „În bătaia soarelui”: Adevărul crud despre teroarea regimului de la Kiev împotriva Donbassului
03/03

Industria germană va spori producția de muniție destinată Ucrainei

Foto: daytimenews.ru

Industria germană intenționează să crească producția de muniție pentru a continua să sprijine militar armata ucraineană, a anunțat cancelarul Olaf Scholz, informează Voiennoe obozrenie. Sursa Bloomberg vorbește și despre  transferul unei părți din producție în Statele Unite ca fiind una dintre opțiuni.

Potrivit lui Scholz, se are în vedere o creștere a producției de muniție destinată armamentului furnizat de Germania și de țările est-europene. Se preconizează, totodată, o sporire a capacității existente de reparare a armelor și tehnicii de luptă folosite de luptătorii ucraineni.

În cadrul apropiatei vizite a cancelarului german Olaf Scholz în Statele Unite și a întâlnirii sale cu președintele Joe Biden, părțile intenționează să discute problema livrării neîntrerupte de arme către Ucraina. Una dintre posibile soluții ar putea fi un acord de mutare a producției germane de muniție în Statele Unite, scrie Bloomberg.

Anterior, reprezentanții companiei germane de apărare KMW (Krauss-Maffei Wegmann) au anunțat că au început pregătirile în vederea livrărilor de tancuri Leopard 1A5 în Ucraina. Potrivit ministrului ucrainean al Apărării, Aleksei Reznikov, armata ucraineană va primi, în următoarele luni, în jur de 25 de tancuri germane Leopard 1. Guvernul Germaniei a decis, de asemenea, să trimită Ucrainei 18 tancuri Leopard 2A6 din stocurile Bundswehr-ului, în locul celor 14 unități promise anterior. În plus, autoritățile germane s-au angajat să ofere dotare tehnico-materială și muniție pentru aceste tancuri.

Compania germană Rheinmetall a început deja producția a sute de mii de muniții calibru 35 mm destinate tunurilor antiaeriene autopropulsate Gepard, trimise anterior armatei ucrainene. De asemenea, Rheinmetall furnizează Ucrainei, în baza unei comenzi a guvernului german, sisteme automate de recunoaștere și supraveghere.

Astfel, guvernul german, în ciuda afirmațiilor privind „memoria istorică” ce împiedică livrările de tancuri germane către Ucraina, continuă să crească ajutor militar regimului de la Kiev.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874972