Hot News
Europa și-a sacrificat industria
07/03
Ambasadorul Rusiei în România, Valery Kuzmin, despre motivele începerii operațiunii militare speciale în Ucraina și alte subiecte (I)
07/03

Rusia nu a dezvăluit OSCE date referitoare la forțele sale armate

Foto: istockphoto

Moscova a refuzat să pună la dispoziție date referitoare la Forțele Armate ale Rusiei în cadrul Documentului OSCE de la Viena, susține Asociația pentru Controlul Armelor într-o postare pe site-ul oficial al acestei structuri, relatează RIA Novosti.

Informația a fost confirmată pentru publicația RBC de Konstantin Gavrilov, șeful delegației ruse la negocierile de la Viena privind securitatea militară. Potrivit acestuia, decizia a fost influențată de suspendarea angajamentelor față de Rusia de către Republica Cehă, precum și de refuzul Ucrainei de a participa, în 2023, la schimbul anual de informații militare.

Diplomatul a explicat că partea rusă nu putea permite ca informații despre armată să ajungă în mâinile acestor țări. În această chestiune, Moscova respectă principiul reciprocității și încearcă să evite consecințele negative.

Gavrilov a adăugat că, la începutul lunii martie, Rusia și Republica Belarus au atras atenția că țările occidentale nu participă deplin la schimbul de informații militare și blochează în mod artificial activitățile de verificare în cadrul acordului.

În plus, diplomatul a acuzat statele occidentale de extinderea amplorii și a intensității exercițiilor.

Documentul de la Viena din 2011 privind măsurile de consolidare a încrederii și securității presupune măsuri precum schimbul de date între țările OSCE cu privire la forțele lor armate și bugetele militare. Acordul a aprobat sistemele de notificare și inspecție reciprocă.

1 Comment

  1. Mitel Gîrleanu spune:

    OSCE e o instituție de spionaj pe față. Moartă de acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875079