Hot News
Aleksei Pușkov: Articolul din NYT despre exploziile de la Nord Stream, o tentativă de dezinformare
08/03
O jurnalistă britanică, surprinsă de relatările rușilor despre viața lor după un an de sancțiuni
08/03

Mesaj de 8 Martie: Putin le-a felicitat pe femeile din armată pentru curajul lor

Foto: e-news.su

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, le-a felicitat pe rusoaice cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, mulțumindu-le pentru implicarea și devotamentul lor în momentele dificile pentru țară, subliniind curajul și vitejia femeilor-militar, informează agenția Interfax.

„Această sărbătoare este celebrată în multe state, dar pentru Rusia ea este întotdeauna învăluită de o căldură și o semnificație aparte. (…) Știm cât de mult viața se bazează pe voi, dragele noastre femei, pe munca și generozitatea voastră sufletească, cât de multe eforturi dedicați creșterii copiilor voștri, pentru ca în familie să domnească dragostea, confortul și armonia”, a spus președintele rus Vladimir Putin într-un mesaj video felicitare cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii.

„Astăzi aș dori să le felicit separat pe femeile-militar, care și-au ales pentru sine cea mai înaltă misiune – aceea de a apăra Patria. Sunt femeile, tinerele din unitățile de luptă, medicii militari, paramedicii, asistentele medicale din punctele medicale ale regimentelor, din detașamentele medicale, din staționare și spitale, sunt cele care, cu riscul propriei vieți, îi salvează pe răniți. Curajul, determinarea și bravura voastră îi uimesc chiar și pe cei mai încercați luptători”, a declarat președintele.

Putin a subliniat că „în momentele dificile, în vremuri de încercare, implicarea, puterea de reacție a sufletului femeilor se transformă mereu într-o forță puternică care indică cel mai corect, just și necesar mod de acțiune”.

Anterior, s-a anunțat că, pe 8 martie, președintele rus va decerna premii celor mai remarcabile femei ale țării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875042