Hot News
Ambasadorul Rusiei în România, Valery Kuzmin, despre motivele începerii operațiunii militare speciale în Ucraina și alte subiecte (III)
10/03
Schimburile comerciale dintre UE și Rusia s-au apropiat de un record, în 2022
10/03

Ministerul rus al Apărării a anunțat că au fost lansate atacuri asupra unor obiective din Ucraina

Sediul Ministerului Apărării al Federației Ruse din Moscova/ Foto: TASS

Un atac masiv de represalii a fost lansat cu arme de mare precizie, inclusiv rachete hipersonice ”Kinjal”, asupra unor obiective din Ucraina, ca răspuns la atacurile teroriste din regiunea Briansk (Federația Rusă, la frontieră cu Ucraina – n.r.) , a anunțat, joi, . general-locotenentul Igor Konașenkov, reprezentantul oficial al Ministerului Apărării al Rusiei, citat de agenția Rambler.

„Ca răspuns la acțiunile teroriste organizate de regimul de la Kiev pe 2 martie anul curent în regiunea Briansk, Forțele Armate ale Federației Ruse au lansat un atac masiv de represalii. Cu arme de înaltă precizie și rază lungă de acțiune, lansate din aer, de pe mare și de la sol, inclusiv cu sistemul de rachete hipersonice ”Kinjal”, au fost lovite elemente-cheie ale infrastructurii militare ucrainene, întreprinderi ale industriei apărării, precum și unitățile energetice care le deservesc”, a anunțat el.

Konașenkov a subliniat că scopul atacului a fost atins și că toate obiectivele desemnate au fost lovite. Ca urmare a loviturii de ripostă, au fost întrerupte redislocarea rezervelor pentru armata ucraineană și transportul feroviar de arme străine.

În acest context, purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ale Ucrainei, Iuri Ignat, a declarat că sistemele de apărare aeriană ale țării nu au fost capabile să doboare nici măcar o rachetă hipersonică rusească ”Kinjal”.

„Este un atac … Sincer vorbind, nu îmi amintesc să mai fi fost așa ceva”, a spus Ignat, citat de publicația ucraineană Strana.ru.

Potrivit datelor Forțelor Armate ale Ucrainei, în decurs de o zi, forțele ruse ar fi folosit, deodată, șase rachete ”Kinjal” împotriva inamicului.

Anterior, ministrul ucrainean al Energiei, Gherman Galușcenko, a declarat că au fost lovite unități ale infrastructurii energetice din șapte regiuni ale Ucrainei.

Holdingul energetic ucrainean DTEK a raportat daune grave la trei centrale termice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091