Hot News
American Thinker: Americanii vor să-l vadă pe Putin în fruntea SUA
10/03
Corneliu Vlad: Războiul din Ucraina este „un punct de cotitură în istoria lumii”
11/03

Un politician bulgar a rupt steagul ucrainean de pe primărie, calificându-l fascist

Foto: Sofia, capitala Bulgariei/ Foto: rodinananeve.ru

Un candidat la funcția de deputat din partea Partidului ”Pacea”, Atanas Stefanov, a smuls steagul ucrainean de pe fațada Primăriei din Sofia, a relatat ziarul bulgar Faktî.

Potrivit publicației, politicianul a intrat în biroul primarului orașului, Iordanka Fandîkova, pentru a o felicita cu ocazia Zilei de 8 martie, după care a ieșit pe terasa instituției și a aruncat simbolurile statului ucrainean în stradă, numindu-le fasciste. Stefanov a fost reținut, dar a fost eliberat în scurt timp datorită imunității conferite de statutul de candidat la alegerile parlamentare.

În ianuarie, publicația Die Welt a scris că Sofia a început încă din primăvara anului trecut să aprovizioneze în secret Kievul cu mari cantități de muniție și motorină. Până atunci, Bulgaria și Ungaria erau considerate singurele state membre ale UE care nu livrau armament Forțelor Armate ale Ucrainei.

La sfârșitul lunii aprilie a anului trecut, premierul de atunci al Bulgariei, Kiril Petkov, a declarat, după o vizită la Kiev, că țara sa este pregătită doar să repare tehnica militară deteriorată. În realitate, Sofia a sprijinit Kievul cu muniție și combustibil în timpul „lunilor decisive”. Premierul de atunci și ministrul de finanțe Asen Vassilev au fost direct implicați în acest lucru, au declarat sursele ziarului german.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091