Hot News
Fostul premier al Slovaciei a explicat de ce SUA au nevoie de Crimeea
18/03
MAE: Rusia a fost de acord să prelungească acordul cerealier cu 60 de zile
19/03

Marina Militară a Rusiei: Toate submarinele rusești pot fi echipate cu rachete ”Kalibr”

Foto: topwar.ru

Există posibiltiatea ca toate submarinele rusești, inclusiv cele strategice, să fie echipate cu rachete de croazieră ”Kalibr-PL”, a anunțat comandantul șef al Marinei Militare a Rusiei, amiralul Nikolai Evmenov, citat de agenția TASS.

„Testele rachetelor de croazieră ”Kalibr” au fost efectuate pe submarine din generația a doua. Iar astăzi ele pot fi, practic, toate înarmate cu acesta rachete, inclusiv submarinele cu destinație strategică”, a explicat el într-un interviu pentru ziarul Krasnaia Zvezda în ajunul Zilei marinarului de pe submarine, care se sărbătorște la 19 martie.

Potrivit amiralului, următorul pas este echiparea submarinelor cu arme de rachete hipersonice. „Nimeni nu trebuie să pună la îndoială că vom proceda ca atare”, a spus el.

Rachetele de croazieră ”Kalibr-PL” intră în dotarea submarinelor non-nucleare din proiectul 636.3, care fac parte din flotele din Marea Neagră și Pacific, precum și a submarinelor nucleare multifuncționale din mai multe proiecte. Submarinele din proiectul 636.3 au folosit în repetate rânduri rachete „Kalibr” împotriva țintelor terestre ale militanților din Siria și în timpul operațiunii militare speciale în Ucraina.

Cu submarinului nuclear „Severodvinsk”, din proiectul 885 „Iasen”, au fost deja efectuate primele teste ale rachetei hipersonice „Țirkon”/ Zircon. Anterior, TASS a anunțat că după o perioadă textele vor continua cu transportatorul standard obișnuit al rachetelor ”Țirkon”, submarinul nuclear ”Perm”, din proiectul 885M.

Mai puține proiecte de submarine

Marina Militară a Rusiei se îndreaptă spre unificarea submarinelor și reducerea numărului de proiecte de submarine, a anunțat Evmenov.

„În total, Marina Militară a Rusiei are puse în regim de luptă aproximativ 10 proiecte de submarine principale și variantele lor modificate. Se derulează treptat un proces de unificare a submarinelor și de reducere a numărului de proiecte. Acest lucru este necesar pentru simplificarea și reducerea costurilor de construcție a acestora, de exploatare, reparare și casare”, a spus el.

Amiralul a menționat că forțele submarine ale Marinei continuă să opereze submarine din generațiile anterioare.

„Aceste nave au suferit o modernizare profundă, care le oferă o a doua tinerețe. De fapt, au devenit alte nave cu sisteme de control și arme mai perfecționate, dotate cu mijloace moderne de lovire a inamicului”, a explicat șeful Marinei Militare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875201