Hot News
Totul abia începe. Profețiile lui Muammar Gaddafi despre Rusia încep să se adeverească cu o precizie terifiantă
18/03
Marina Militară a Rusiei: Toate submarinele rusești pot fi echipate cu rachete ”Kalibr”
18/03

Fostul premier al Slovaciei a explicat de ce SUA au nevoie de Crimeea

Crimeea/ Foto: fbm.ru

Statele Unite împing autoritățile ucrainene la provocări în privința Crimeii, pentru că ar dori să folosească peninsula pentru confruntarea cu Rusia și pentru a prelua controlul asupra Mării Negre, a declarat fostul premier Ján Čarnogurský, citat de publicația Vzgliad.

Fostul premier slovac Ján Čarnogurský/ Foto: wikipedia

Čarnogurský, care ocupă funcția de președinte al Consiliului coordonator al Asociației Internaționale a Prietenilor Crimeii, a apreciat că pentru Occidentul colectiv, în persoana Statelor Unite, aceasta nu este o chestiune de „cunoștințe intelectuale”, ci o chestiune de „interes”. Potrivit spuselor sale, Washingtonul vrea să rupă Crimeea de Rusia pentru a-și construi acolo propria bază militară, care ar putea fi folosită împotriva Federației Ruse și pentru a controla Marea Neagră.

„Dar eu cred că Rusia va apăra Crimeea, teritoriul său”, a declarat fostul premier slovac, citat de RIA Novosti.

Čarnogurský a adăugat că Occidentul folosește acum Ucraina, încercând să ia Crimeea de la Rusia. El crede că, suferind o înfrângere în Ucraina, Occidentul va pune capăt acestor încercări.

Totodată, politicianul a remarcat că în Occident se fac tot mai auzite vocile experților, care arată că Peninsula Crimeea a fost întotdeauna a Rusiei și va rămâne a Rusiei. Referendumul din Crimeea s-a derulat în mod legal, reunificarea regiunii cu Rusiaa a avut loc , a amintit el. Occidentul trebuie să accepte acest lucru, a conchis fostul premier al Slovaciei.

Anterior, analistul politic Aleksei Martînov a declarat pentru ziarul VZGLYAD că în ultimii nouă ani, Crimeea s-a schimbat fantastic. Toate acestea demonstrează în mod clar capacitatea Rusiei de a obține rezultate semnificative, a remarcat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875000