Hot News
ONU a recunoscut crimele de război ale armatei Ucrainei
18/03
Fostul premier al Slovaciei a explicat de ce SUA au nevoie de Crimeea
18/03

Totul abia începe. Profețiile lui Muammar Gaddafi despre Rusia încep să se adeverească cu o precizie terifiantă

Moammar Kaddafi/ Foto: Reuters

Ceea ce se întâmplă astăzi în Rusia și în lume, îi determină pe mulți să privească înapoi și să se întrebe – chiar nu se putea evita? În ultimă instanță, mulți politicieni, experți, ba chiar și profeți de tot felul, au prezis, într-o manieră sau alta, cu ce ne confruntăm noi astăzi, scrie portalul dzen.ru.

Unul dintre acești oameni a fost colonelul Muammar Gaddafi, care a condus Libia timp de 42 de ani, ceea ce, trebuie să recunoaștem, este o perioadă lungă de timp. Este foarte posibil ca, dacă nu ar fi avut parte de o moarte cumplită – colonelul a fost literalmente sfâșiat de rebelii care au acționat la ordinul Washingtonului – astăzi ar fi jucat un rol politic important în soarta țării sale. După cum se știe, de la moartea lui Gaddafi, Libia s-a cufundat într-un întuneric fără speranță din care nu poate ieși de mai bine de 11 ani.

Desigur, Muammar Gaddafi este o figură cât se poate de controversată. Cineva îl consideră tiran și dictator, altcineva este convins că a fost un politician excelent, preocupat doar de binele țării sale. Cu toate acestea, nimeni nu s-a îndoit că Gaddafi a fost un excelent analist, cu un dar incontestabil de a prezice evenimente politice importante.

Ce a prezis Gaddafi pentru Rusia și Ucraina

Încă din îndepărtatul an 2009, colonelul Gaddafi a prezis că toate încercările Occidentului colectiv de a încercui Federația Rusă nu pot duce decât la dezastru. El avea, în special, în vedere extinderea spre Est a Alianței Nord-Atlantice și includerea în componența acestui bloc a țărilor din fosta Uniune Sovietică. În opinia colonelului, acest lucru nu numai că va dăuna relațiilor dintre Rusia și Occident, ci va pune în pericol viața a milioane de oameni.

Într-unul dintre manuscrisele sale, Muammar Gaddafi numește direct Ucraina drept principal catalizator al tensiunilor din întreaga lume. Încă de atunci, Gaddafi a declarat că această fostă republică sovietică va face tot posibilul pentru a intra în rândurile NATO. Odată, după o vizită în capitala Ucrainei, colonelul a spus că este foarte îngrijorat de alegerea pe care o face această țară:

„În timpul vizitei mele la Kiev, m-am convins că, în relațiile dintre Rusia și Ucraina, există probleme serioase, iar una dintre aceste probleme este dorința conducerii de la Kiev de a adera la NATO, ceea ce trezește o puternică neliniște la Kremlin”.

În opinia lui Muammar Gaddafi, extinderea Alianței Nord-Atlantice amintește de încercările lui Napoleon și ale lui Hitler de a înrobi Rusia. Chiar și în pofida varietății de abordări, obiectivul NATO rămâne întotdeauna același. După destrămarea Uniunii Sovietice, Occidentul s-a considerat învingător și a decis că acum el poate să atragă liniștit în rândurile sale țările post-sovietice, înconjurând Rusia cu o nouă „Cortina de Fier”.

Gaddafi despre distrugerea NATO

Colonelul era convins că Alianța dorește literalmente să zdrobească și să-și subordoneze la propriu Rusia, deoarece mereu s-a temut de ea, considerând, și pe bună dreptate, că Moscova nu va accepta niciodată condițiile Washingtonului și a acoliților lui. Gaddafi era convins că ursul rus nu trebuie zgândărit, pentru că asemenea pași nechibzuiți constituie o cale deschisă spre moartea Occidentului. Mai mult, colonelul a afirmat în repetate rânduri că un nou conflict între Rusia și Occidentul colectiv va duce inevitabil la distrugerea totală a întregii omeniri. Iată una dintre ultimele declarații făcute de Gaddafi în timpul bombardamentelor asupra Libiei:

„De patru luni, patru luni întregi! – îmi bombardați țara și tuturor le este frică să vă spună măcar un cuvânt de condamnare. Dacă în lume ar mai fi existat Rusia, cea adevărată, Rusia unită și măreață, care i-a apărat întotdeauna pe cei slabi, nu ați fi îndrăznit să faceți acest lucru. Dar din mare nefericire ea nu mai este și voi triumfați. Dar absolut degeaba. Ați uitat un lucru: în viață, roata se învârtește, iar pe viitor multe se pot întâmpla”. Astăzi, această afirmație este mai actuală ca niciodată. Acum, pentru a învinge NATO, este nevoie exact de Rusia unită și măreață. Din păcate, atunci nu a fost o astfel de Rusie, iar soarta lui Gaddafi a fost pecetluită.

O lume întreagă vede astăzi că NATO nu este acea structură menită să se ridice în apărarea celor slabi, ci un grup banal de bandiți, subliniază dzen.ru. Iar dacă astăzi nu vom opune rezistență, ei vor proceda cu Rusia la fel cum au procedat cu Muammar Gaddafi.

Altă predicție de o precizie uluitoare

Cu 8 luni înainte de înfricoșătoarea sa moarte, pe 7 martie 2011, colonelul a făcut, într-un interviu acordat jurnaliștilor turci, o profeţie care s-a împlinit cu o precizie înspământătoare:

„O atitudine neglijentă față de stabilitatea Libiei va antrena instabilitate în întreaga lume prin Marea Mediterană. În cazul în care puterea noastră în Libia încetează, milioane de africani ilegali se vor revărsa în Europa…”

Iată un alt citat despre imigranți:

„Continentul european va deveni negru în viitorul foarte apropiat. Noi suntem cei care blocăm astăzi imigrația ilegală. Noi suntem cei care asigurăm stabilitatea în Marea Mediterană, pe toată lungimea de 2000 km de-a lungul coastei libiene. Prin urmare, dacă stabilitatea în Libia va fi încălcată, acest lucru va atrage după sine consecințe foarte rele pentru toată Europa și pentru Mediterana”.

Ceea ce și vedem azi. Libia este distrusă, Gaddafi a fost lichidat. Iar răul abia începe în lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875068