Hot News
Politician francez acuză SUA și suspectează Norvegia de implicare în exploziile de la Nord Stream
18/03
Totul abia începe. Profețiile lui Muammar Gaddafi despre Rusia încep să se adeverească cu o precizie terifiantă
18/03

ONU a recunoscut crimele de război ale armatei Ucrainei

Foto: Keystone Press Agency

Comisia Națiunilor Unite recunoaște, într-un raport dat publicității, că soldații Forțelor Armate ale Ucrainei deschid regulat focul asupra cartierelor civile, îi execută sau mutilează pe prizonierii de război ruși, relatează Voennoe delo.

În document sunt prezentate, în special, informații despre astfel de fapte comise în Malaia Rogani, din regiunea Harkov, și Dmitrovka, din regiunea Kiev, unde, în martie 2022, luptătorii armatei ucrainene au săvârșit crime de război.

Comisia ONU a recunoscut, de asemenea, că, începând din martie și până în septembrie anul trecut, artileria ucraineană a folosit muniții cu dispersie împotriva civililor ucraineni din localitatea Izium, regiunea Harkov. În sfârșit, Comisia a recunoscut că soldații armatei ucrainene folosesc în mod regulat mine antipersonal interzise, atacă grădinițe, piețe și zone rezidențiale.

Răspunzând la o întrebare despre acuzațiile la adresa Rusiei privind transferul copiilor ucraineni în Federația Rusă, Erik Moese (șeful echipei de investigații la ONU) a spus: „Am remarcat că există unele aspecte care pot ridica semne de întrebare cu privire la această infracțiune… dar nu am tras încă nicio concluzie aici”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875082