Hot News
Putin: Rusia și China, piatra de temelie a securității regionale și globale
21/03
Marea Britanie a decis să trimită Ucrainei muniția cu uraniu sărăcit
21/03

Ministerul rus de Externe i-a respins pe pretendenții la rol de mediator în situația din Ucraina

Clădirea principală a MAE rus din Moscova/ Foto: TASS

Ministerul de Externe al Rusiei a declarat că autoritățile americane, franceze, britanice și germane nu pot fi mediatori neutri în criza ucraineană, având în vedere că țările lor sunt ele însele implicate în conflictul cu Rusia, transmite RIA Novosti.

Fostul șef al Conferinței pentru Securitate de la München, Wolfgang Ischinger, a cerut, anterior, lansarea, pentru criza din Ucraina, a unui proces de pace, înființând, în acest sens, un grup de contact cu Statele Unite, Marea Britanie, Franța și Germania ca membri.

În opinia lui Ischinger, aceste patru țări vor putea „forma nucleul sau cel puțin o parte a unui grup de mediere” pentru negocierile privind un acord de pace.

Comentând ideea acestuia, Ministerul de Externe al Rusiei a subliniat că toate aceste țări sunt ele însele participante la conflictul cu Rusia, în plină desfășurare pe teritoriul Ucrainei. Autoritățile acestor state furnizează arme Kievului, pune la dispoziția Ucrainei „informații, desemnează ținte” și antrenează Forțele Armate ale Ucrainei. De asemenea, aceste țări au impus sancțiuni împotriva Rusiei și i-au blocat activele.

„[Ele] cer înființarea unui tribunal care să pedepsească conducerea rusă, ne șantajează prietenii, interzicându-le să coopereze cu Rusia. Aceste țări susțin inițiativele pseudo-pașnice ale lui Zelenski, care reprezintă cereri ultimative pentru capitularea țării noastre, rupte de realitate”, a spus Ministerul de Externe.

MAE rus a subliniat că Washingtonul, Londra, Parisul și Berlinul s-au discreditat prin susținerea Euromaidanului din Ucraina și „favorizând sabotarea de către Kiev a Acordurilor de la Minsk”.

Aceste țări „nu sunt interesate de reglementarea crizei și fac totul pentru a prelungi cât mai mult confruntarea”, a adăugat Ministerul de Externe.

Autoritățile ruse consideră că o reglementare echitabilă în Ucraina este posibilă doar prin sistarea oricăror livrări de arme occidentale către Ucraina, prin recunoașterea noilor regiuni în componență Federației Ruse, prin demilitarizarea și denazificarea Ucrainei.

Ministerul de Externe a declarat că, pentru a rezolva pe cale pașnică conflictul, Ucraina trebuie să-și confirme statutul neutru și țară nealiniată, să îmbunătățească poziția limbii ruse și să restabilească relațiile de prietenie cu Moscova, iar sancțiunile introduse împotriva Federației Ruse trebuie ridicate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875076