Hot News
Corneliu Vlad: Binomul ruso-chinez prefigurează o nouă ordine mondială
24/03
Mesajul Presfinției Sale Patriarhul Kirill privind situația de la Lavra Kiev-Pecerskaia
24/03

Asia Times: Rusia poate oferi o umilință salvatoare a SUA

Foto: ukraina.ru

Experții americani intervievați de publicația Asia Times au declarat că Statele Unite au subestimat Rusia și că acum își pierd influența în mod catastrofal: Washingtonul nu mai dispune de suficiente capacități pentru a aproviziona Ucraina cu muniție. Experții consideră că o încetare urgentă a focului ar putea fi o „umilință salvatoare” pentru Statele Unite.

Confruntându-se nu doar cu un deficit de personal militar instruit, dar și cu o lipsă acută de muniție, președintele ucrainean Volodimir Zelenski ar putea lua în considerare planul de pace propus de China, consideră experții, mai ales pe fondul medierii de succes de către Beijing a disputei Iran-Arabia Saudită.

Experții au subliniat că întreaga armată ucraineană, antrenată de NATO din 2014 până în 2022, este moartă, iar recruții sunt aruncați pe poziții de luptă după trei săptămâni de antrenament. Calitatea Forțelor Armate ale Ucrainei – atât a soldaților, cât și a ofițerilor – s-a deteriorat. Sectoare critice ale economiei civile s-ar putea prăbuși dacă și mai multă forță de muncă va trebui transferată către armată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875052