Hot News
Iarovaia: Sub pavăza laboratoarelor biologice din Ucraina, SUA și NATO au desfășurat o rețea de obiective militare
23/03
Mișustin s-a adresat companiilor străine care doresc să lucreze în Rusia
24/03

The Times: Forțele speciale ucrainene care folosesc sateliții CIA

Foto: topwar.ru

Pentru a-și duce la îndeplinire misiunile de luptă, una dintre unitățile ucrainene cu destinație specială folosește sateliți CIA, a declarat pentru cotidianul The Times, comandantul detașamentului ”Thor”, relatează publicația RBC.

După cum scrie The Times, formal, detașamentul este parte a unității speciale a Poliției Naționale, dar acționează în strânsă colaborare cu Direcția principală de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei.

Explicând care este modul de lucru, comandantului detașamentului ”Thor” a precizat că „potențialele ținte” apar pe o tabletă sincronizată cu satelitul CIA. După care unitatea își stabilește misiunea în mod independent.

The Times menționează că cele mai multe dintre sarcinile unității speciale presupun aruncarea de bombe și corectarea direcției tirurilor de artilerie.

Șeful CIA, William Burns, a declarat, anterior, că armata ucraineană primește date de la serviciile de informații americane de-a lungul întregului conflict. Potrivit acestuia, aceste date ale serviciilor de informații americane au fost cele care l-au ajutat pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski să evalueze gravitatea situației înainte de începerea conflictului cu Rusia.

Potrivit The New York Times, serviciile de spionaj americane au transmis Kievului o informație folosită apoi pentru a ataca pozițiile rusești. Dar, a subliniat interlocutorul cotidianului american, Statele Unite nu oferă Ucrainei date referitoare la deplasările înalților funcționari și comandanți ai Rusiei.

Moscova a declarat, anterior, că partea rusă era conștientă de faptul că Ucraina primește informații din partea țărilor occidentale. Secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat că acest lucru nu va împiedica să fie atinse obiectivele operațiunii militare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875063