Hot News
The Times: Forțele speciale ucrainene care folosesc sateliții CIA
24/03
Corneliu Vlad: Binomul ruso-chinez prefigurează o nouă ordine mondială
24/03

Mișustin s-a adresat companiilor străine care doresc să lucreze în Rusia

Foto: telegram/vedomosti

Rusia va oferi sprijin acelor firme străine care doresc să realizeze proiecte pe teritoriul țării, a anunțat premierul rus Mihail Mișustin (în imagine), citat de agenția RIA Novosti.

Șeful Executivului rus a prezentat, joi, în Duma de Stat raportul de activitate a guvernului pe anul trecut.

Mișuștin a subliniat că partea rusă a creat „toate condițiile necesare pentru activitatea acelor companii care își văd viitorul în Rusia”. Lucru valabil inclusiv mediul de afaceri străin din țările neprietenoase, a precizat premierul.

El a subliniat că Rusia este „întotdeauna deschisă pentru proiecte promițătoare”. Cooperarea cu companiile care vor rămâne în Rusia va fi reciproc avantajoasă, a menționat Mișuștin.

Potrivit Centrului pentru studii strategice, până la începutul lunii septembrie 2022, 34% dintre cele mai mari firme străine care au activat în Rusia au decis să-și limiteze activitățile în țară, 15% au decis să părăsească piața prin transferul unității rusești către un nou proprietar. 7% au decis să părăsească complet piața fără a-și vinde afacerea. Pierderile acestora se ridicau la 200-240 miliarde de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091