Hot News
Rusia a înregistrat, în 2022, o creștere record a speranței de viață
27/03
MAE rus, despre încercărilor de a „scoate” Rusia din OMC
27/03

Putin: Rusia nu formează vreo alianță militară cu China

Pușcașii marini ai armatelor Rusiei și Chinei, la un antrenament comun la terenul de antrenament ”Gornostai” din Orientul Îndepărtat/ Foto. RIA Novosti

Rusia nu creează nici o alianță militară cu China și, de aceea, afirmațiile Occidentului despre formarea unei „axe” între Moscova și Beijing nu corespund realității, a declarat președintele rus, Vladimir Putin, transmite agenția Rambler.ru.

„Da, avem o colaborare și în sfera cooperării tehnico-militare, nu ascundem acest lucru, dar totul este transparent. Nu este nimic secret acolo. Avem, de asemenea, cooperare militară, organizăm exerciții comune”, a declarat șeful statului într-un interviu acordat jurnalistului Pavel Zarubin, de la postul de televiziune Russia 24.

Putin a subliniat că Rusia continuă să organizeze exerciții militare nu doar cu China, dar și cu alte țări, „în pofida evenimentelor din Donbass, din Zaporojie și Herson”.

„Totul este transparent, dar nu este o alianță militară”, a spus președintele.

Occidentul construiește o axă după modelul blocului nazist al Germaniei și Japoniei

În schimb, a continuat liderul rus, Occidentul procedează cu totul altfel. El începe să construiască un nou bloc militar după modelul „axei” Germania-Italia-Japonia din perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

Șeful statului a reamintit că anul trecut NATO a convenit un nou concept strategic, în care se afirmă în mod explicit intenția de a dezvolta relațiile cu țările din regiunea Asia-Pacific – Noua Zeelandă, Australia, Coreea de Sud și altele.

„Și declară că vor crea un NATO global. Ce naiba mai este și asta?” – a spus Putin.

În plus, a adăugat el, Marea Britanie și Japonia au semnat încă din acest an un acord de deschidere reciprocă – adică de stabilire a unor contacte în domeniul militar.

„Acesta este și motivul pentru care chiar analiștii occidentali afirmă – nu o spunem noi, ei spun acest lucru – că Occidentul începe să construiască o nouă axă, după modelul celei create în anii ‘1930 de regimurile fasciste din Germania, Italia și Japonia militaristă”, a subliniat președintele.

În același timp, a subliniat el, Rusia nu creează o alianță militară cu China și nu amenință nici o țară.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091