Hot News
Lavrov: SUA au depășit orice limită a decenței în încercarea de a-și afirma hegemonia
27/03
Generalul rus, despre adevăratele consecințe ale folosirii munițiilor cu uraniu sărăcit
28/03

Polianki a explicat tratamentul inuman aplicat prizonierilor de Ucraina

Prim adjunctul reprezentantului permanent al Rusiei la ONU, Dmitri Polianski/ Foto: AP

Unii mercenari americani din Ucraina și toți naționaliștii ucraineni consideră că au voie să nu respecte regulile internaționale privind modul de ducere la îndeplinire a acțiunilor de luptă, a declarat prim-adjunctul reprezentantului permanent al Rusiei la ONU, Dmitri Polianski, citat de publicația Vzgliad.

După cum a scris cotidianul american The New York Times, în Ucraina au posibilitatea să participe la lupte persoane cărora nu li s-ar fi permis să se apropie de teatrul unor operațiuni armate conduse de SUA”. În același timp, ei au posibilitatea să folosească arme americane. Se precizează, de asemenea, că mercenarii americani „intră în conflict unii cu alții” și încearcă să facă bani de pe urma conflictului, transmite RIA Novosti.

Într-o postare pe Twitter, Polianski subliniază că The New York Times recunoaște faptul că o parte dintre mercenarii din SUA sunt de părere că în Ucraina nu trebuie ”să-ți faci griji cu privire la regulile internaționale ale războiului”. Diplomatul a propus să fie adăugați și „toți naționaliștii ucraineni care procedează la fel” ca mercenarii americani,”pentru a înțelege de ce partea ucraineană ”îi tratează într-un mod atât de inuman” pe prizonieri,

Vzgliad reamintește că ONU a documentat cazuri în care prizonerii ruși au fost masacrați de forțele armate ucrainene. Biroul Înaltului Comisariat ONU pentru Drepturile Omului a recunoscut autenticitatea unei înregistrări video care prezintă cum sunt împușcați prizonierii ruși de militari ucraineni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875065