Hot News
Rusia și-a redirecționat petrolul și produsele petroliere spre piețe noi
29/03
Fiodor Lukianov, despre posibilitatea unei întâlniri între Xi Jinping și Zelenski
29/03

Zelenski: Odată Artiomovsk căzut, ucrainenii vor cere un compromis cu Rusia

Artiomosk/ Bahmut/ Foto: mediabrest.by

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, este convins că, în cazul în care Kievul va fi învins la Artiomovsk (numele ucrainean al orașului – Bahmut) atât Occidentul, cât și propriii cetățeni vor exercita presiuni asupra lui, îndemnându-l să meargă la un compromis cu Rusia, relatează agenția TASS.

Într-un interviu acordat agenției Associated Press, Zelenski a declarat că pierderea de către Ucraina a acestei localități va duce rapid la o astfel de presiune.

„Societatea noastră se va simți obosită. Societatea noastră mă va forța să merg la compromis cu ei [cu Rusia]”, a spus el.

În același timp, Zelenski a subliniat că, până acum, nu au existat presiuni din partea țărilor occidentale. Dimpotrivă, comunitatea internațională oferă Ucrainei un sprijin atotcuprinzător, a subliniat el.

Polianski, despre greșeala tragică a Ucrainei

Dmitri Polianski, prim adjunctul reprezentantului permanent al Rusiei la ONU, Dmitri Polianski, a declarat că greșeala tragică a Ucrainei constă în faptul că Artiomovsk a fost transformat într-un fel de simbol, relatează, la rândul ei, agenția RIA Novosti.

„În ceea ce privește partea ucraineană, ei singuri au transformat orașul Artiomovsk într-un fel de simbol. Iar asta este greașeala lor tragică, pentru că acum ei aruncă în luptă în calitate de carne de tun tot mai mulți recruți fără experiență în această zonă”, a spus Polianski.

El a subliniat că Rusia are grijă de forță vie și de populația civilă, motiv pentru care, pe parcursul ofensivei din Donbass, Moscova nu folosește întreaga putere pe care ar putea să o utilizeze. Diplomatul a admis că societatea ucraineană este la curent cu situația de la Artiomovsk. În opinia lui, soarta orașului este predeterminată.

După cum menționează TASS, Artiomovsk este situat în partea Republicii Populare Donețk (DNR) aflată sub controlul Kievului și este un important nod de transport pentru aprovizionarea grupului de trupe ucrainene din Donbass. Pentru Artiomovsk se duc lupte aprige. Miercuri, expertul militar Ian Gaghin, consilier al șefului interimar al DNR, a declarat că orașul este, practi, blocat în totalitate de forțele Federației Ruse, toate căile de acces către Artiomovsk sunt controlate de artileria rusă. Anterior, el a informat că forțele ruse controlează aproximativ 70% din teritoriul orașului.

Șeful interimar al DNR, Denis Pușilin a subliniat în mod repetat că nu există nici un fel de dovezi că trupele ucrainene intenționează să părăsească Artiomovsk. În același timp, la Kiev se afirmă că dispozitivul de apărare a orașului va fi întărit. Zelenski a declarat, anterior, că trupele ucrainene nu vor preda Artiomovsk și vor lupta pentru el cât vor fi în stare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875078