Hot News
The American Conservative: Încercările SUA de a slăbi Rusia au adus mai aproape o lume multipolară
30/03
Analistul Aleksandr Mihailov, despre actuala misiune a forțelor rusești din zona operațiunii speciale
30/03

Monson a calificat ipocrizie recomandările CIO cu privire la admiterea rușilor la competiții

Foto: lnr-news.ru

Luptătorul de arte marțiale mixte (MMA), rusul de origine americană Jeff Monson (în imagine), a criticat poziția Comitetului Olimpic Internațional (CIO) cu privire la admiterea sportivilor ruși și belorusi la competițiile internaționale. Potrivit lui Monson, condițiile pentru admiterea rușilor la întreceri sportive nu sunt altceva decât o încălcare a drepturilor omului, relatează agenția Rambler.

„În acest caz, nu ar trebui interzis dreptul de participare și pentru ucraineni și pentru sportivii din America și țările NATO, pentru că au sprijinit atacurile Ucrainei din Donețk și Lugansk din ultimii nouă ani? Asta este ipocrizie occidentală”, a declarat luptătorul citat de RIA Novosti.

După cum amintește Rambler, Comitetul Executiv al CIO a recomandat ca sportivilor ruși care nu au susținut desfășurarea operațiunii speciale din Ucraina să li se permită participarea la competițiile internaționale sub drapel neutru. Recomandările îi vizează inclusiv pe cei care au legătură cu Forțele Armate ale Federației Ruse sau structurile de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875086