Hot News
Lavrov: Interacțiunea ruso-chineză joacă un rol crucial în formarea noii ordini mondiale mai juste
05/04
Putin: În atacurile teroriste ale regimului de la Kiev sunt implicate terțe țări
06/04

Putin: Rusia este pregătită pentru dialog cu toate țările

Șeful statului rus, Vladimir Putin, a primit scrisorile de acreditare ale 17 ambasadori nou veniți ai statelor străine. Ceremonia a avut loc în mod tradițional în Sala ”Aleksandr” a Marelui Palat al Kremlinului/ Foto: rss.tvc.ru

Rusia este deschisă pentru un parteneriat constructiv cu toate țările și nu intenționează să se izoleze, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin, la o ceremonie de înmânare a scrisorilor de acreditare ale noilor ambasadori, relatează cotidianul Izvestia.

„Subliniez, Rusia este deschisă pentru un parteneriat constructiv cu toate țările fără excepție, noi <…> nu avem intenții preconcepute și, cu atât mai mult, ostile față de nimeni”, a spus liderul rus.

Potrivit spuselor sale, acestea sunt abordările înscrise în Conceptul actualizat de politică externă al Federației Ruse, aprobat pe 31 martie. În document este formulat sistemul de viziuni asupra intereselor naționale ale Rusiei, sunt expuse principalele obiective și misiuni, precum și direcțiile cheie ale activității diplomației ruse, a adăugat liderul rus.

Putin a subliniat că Rusia speră că partenerii să respecte principiile egalității în drepturi în relațiile cu Moscova. Șeful statului a arătat că în cadrul cooperării cu partea rusă trebuie să se țină cont de interesele reciproce.

Moscova, Kremlin. 5 aprilie 2023. În timpul ceremoniei de înmânare a scrisorilor de acreditare/ Foto: RIA Novosti

Despre relațiile ruso-americane

Șeful statului, adresându-se noului ambasador al SUA, Lynn Tracy, a menționat că nu dorește să tulbure atmosfera plăcută de prezentare a scrisorilor de acreditare de către diplomați.

În același timp, a explicat președintele, este nevoit să comenteze probleme importante de pe agenda internațională.

Putin a subliniat că relațiile dintre Moscova și Washington, de care depind securitatea și stabilitatea globală, se află într-o criză profundă. El a precizat că la baza acestei crize se află abordările principial diferite privind formarea ordinii mondiale contemporane.

Președintele rus a arătat că Washingtonul este implicat în provocarea actualei crize din jurul Ucrainei.

„Folosirea de către americani a unor instrumente precum sprijinirea revoluțiilor colorate și a loviturii de stat de la Kiev, sunt elementele care au dus la criza ucraineană”, a declart Putin.

Potrivit șefului statului, Kremlinul a pledat întotdeauna pentru construirea unor relații ruso-americane bazate exclusiv pe principiile egalității în drepturi, ale respectului pentru interesele și suveranitatea celuilalt și neamestecului în afacerile interne.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875078