Hot News
MAE al Chinei: SUA și NATO ar trebui să fie responsabile pentru criza din Ucraina, să nu facă reproșuri Chinei
06/04
Ideea apariției unui nou stat la granițele Rusiei îi sperie pe polonezi
07/04

În 2022, 9 500 de obiective de infrastructură au fost construite și reconstruite în noile regiuni ale Rusiei

La un șantier din Mariupol/ Foto: dnr-news.ru

În cursul ultimului an, în noile regiuni ale Rusiei au fost construite și reconstruite aproximativ 9 500 de obiective de infrastructură, lucrările ducându-se inclusiv sub atacurile lansate de armata ucraineană, a declarat, miercuri, viceprim-ministrul Marat Husnullin la o reuniune a Consiliului de Securitate al Federației Ruse, cu participarea președintelui Vladimir Putin.

Viceprim-ministrul rus, Marat Husnullin/ Foto: RIA Novosti

„În ultimul an, au fost construite, reconstruite și restaurate 9 500 de obiective și facilități, dintre care peste patru mii sunt instalații energetice și rețele de inginerie care trebuiau lansate până la începutul sezonului de încălzire”, a precizat el. Este vorba despre patru noi regiuni ale Rusiei – Republicile Populare Donek și Lugansk (DNR și LNR), regiunile Zaporojie și Herson.

Husnullin a subliniat că, în ciuda atacurilor care au continuat, misiunea a fost de a furniza agent termic și energie electrică locuitorilor din noile regiuni. „Această misiune a fost rezolvată aproape în totalitate. S-a intrat în iarnă cu aproape toate facilitățile și clădirile în funcțiune. Pentru a realiza acest lucru, a trebuit să mobilizăm toate forțele pe care le aveam – atât regiunile în sine, cât și regiunile care au sponsorizat lucrările”, a adăugat el.

Potrivit acestuia, 56 de regiuni-sponsori au preluat în responsabilitatea lor pregătirea pentru iarnă a 48.000 de obiective și 11.000 km de comunicații.

Iată încă câteva realizări și cifre prezentate de viceprim-ministrul Marat Husnullin:

– În noile regiuni ale Federației Ruse au fost construite sute de kilometri de conducte de gaz, în regiunea Zaporojie a fost creat un sistem de alimentare independent de Ucraina;

– În Mariupol au fost deja restaurate 11 000 de blocuri de locuințe și case, anul acesta numărul acestora va crește;

– Conducta de alimentare cu apă a DNR este complet gata, în viitorul apropiat apa va merge spre orașul Donețk;

– Guvernul Federației Ruse pregătește un program menit ca, în trei ani, să aducă drumurile din noile regiuni la o stare standard, fiind vorba de 21 000 km;

– În viitorul apropiat, situația privind comunicațiile mobile în noile regiuni se va îmbunătăți drastic;

– 64% din populația noilor regiuni ale Rusiei primește în mod regulat pensii;

– În noile regiuni ale Federației Ruse încep să fie construite locuințe sub o ipotecă preferențială de 2%.

Pe 4 octombrie 2022, președintele rus, Vladimir Putin, a semnat legi privind primirea în componența țării a Republicilor Populare Donețk și Lugansk, a regiunilor Zaporojie și Herson. La sfârșitul lunii septembrie, acolo au avut loc referendumuri pe tema aderării la Rusia, majoritatea covârșitoare a rezidenților votând în favoarea aderării la Federația Rusă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875087