Hot News
Corneliu Vlad: Rusia își redefinește conceptul de politică externă într-o lume care se schimbă drastic
06/04
În 2022, 9 500 de obiective de infrastructură au fost construite și reconstruite în noile regiuni ale Rusiei
06/04

MAE al Chinei: SUA și NATO ar trebui să fie responsabile pentru criza din Ucraina, să nu facă reproșuri Chinei

Foto: tpowar.ru

Statele Unite și alianțele militare precum NATO trebuie să fie considerate responsabile pentru criza din Ucraina, a declarat, joi, reprezentanta oficială a Ministerului chinez de Externe, Mao Ning (în imagine), comentând, la o conferință de presă, afirmațiile șefului Alianței, Jens Stoltenberg, referitoare la consecințele pentru China în cazul în care va furniza arme Rusiei, transmite TASS.

„Dacă este să vorbim despre responsabilitatea pentru problema Ucrainei, cred că Statele Unite și blocurile militare precum NATO ar trebui să și-o asume. Alianța Nord-Atlantică nu are statutul necesar pentru a formula reproșuri la adresa Chinei sau să exercite presiuni asupra Beijingului”, a adăugat ea.

După cum a subliniat diplomatul, China a sprijinit de la bun început promovarea negocierilor de pace. „Într-un final, istoria va judeca cine a adoptat cu adevărat o poziție justă și corectă”, a spus Mao Ning.

Pe 5 aprilie, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat, adresându-se ziariștilor după o reuniune a miniștrilor de Externe ai țărilor alianței, la Bruxelles, că autoritățile Chinei s-ar putea confrunta cu consecințe grave dacă vor furniza arme Rusiei. China, a mai menționat Stoltenberg, lucrează din ce în ce mai strâns cu Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875114