Hot News
Ideea apariției unui nou stat la granițele Rusiei îi sperie pe polonezi
07/04
Putin, despre cruzimea regimului de la Kiev față de ucraineni
07/04

Aleksei Danilov: Regimul lui Zelenski se va prăbuși în cazul unei reglementări pașnice a conflictului

Foto: IMAGO/ Izvestia

Pentru președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, o soluționare diplomatică a conflictului dintre Kiev și republicile Donbassului ar însemna o „asasinare politică”, a declarat secretarul Consiliului de Securitate și Apărare Națională al țării, Aleksei Danilov (în imagine), întrebat fiind, într-un interviu pentru Ukrinform, dacă este posibil ca Republicile Populare Donețk și Lugansk să revină sub controlul Kievului cu ajutorul mecanismelor diplomatice, scrie cotidianul Izvestia.

„Cum poate să-și imagineze cineva că diplomația poate fi folosită în condițiile unor acțiuni de luptă atât de intense? Dacă cineva dorește asasinarea politică a președintelui nostru, atunci poate propune așa ceva”, a spus Danilov.

În același timp, el a adăugat că nu exclude folosirea diplomației pentru recuperarea de către Kiev a Crimeii, dar consideră că acest lucru s-ar putea întâmpla numai în cazul în care trupele rusești ar părăsi peninsula.

Anterior acestei declarații, șeful Comisiei Dumei de Stat pentru Afaceri Internaționale, Leonid Sluțki, a declarat că Moscova nu exclude posibilitatea rezolvării pașnice a conflictului ucrainean, dar că decizia trebuie luată ținând cont de schimbarea realităților teritoriale. Potrivit politicianului rus, orice negocieri cu partea ucraineană trebuie să se desfășoare ținând cont de faptul că Republicile Populare Donețk și Lugansk, precum și regiunile Zaporojie, Herson, dar și Crimeea sunt regiuni cu drepturi depline ale Federației Ruse.

Sluțki a comentat, de asemenea, declarația Biroului președintelui Zelenski referitoare la disponibilitatea pentru negocieri privind Crimeea, în cazul în care armata ucraineană aunge la granițele republicii. Deputatul rus a subliniat că asemenea declarații nu sunt altceva decât populism și dorința de a abate atenția Occidentului de la înfrângerea, pe front, a Forțelor Armate ale Ucrainei.

În ajun, ministrul Apărării al Ucrainei, Aleksei Reznikov, și-a expus punctul de vedere în legătură cu probabilitatea angajării unor negocieri de pace. Potrivit spuselor sale, Zelenski, precum și poporul ucrainean nu vor aproba un astfel de rezultat al evenimentelor, motiv pentru care varianta cu găsirea unui compromis este exclusă..

Pe 4 aprilie, secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia nu vede nici un fel de perspective pentru reluarea negocierilor ruso-ucrainene.

1 Comment

  1. Valter Cojman spune:

    Normal…
    Zelenski putea ramane la negocieri in aprilie 2022, Ccrimeea ramanea a Rusiei asa cum a fost din 1783, Donbas-ul devenea autonom si nu mai mureau zeci sau sute de mii de oameni.
    Insa, Zelenski, a ascultat de pedofilul senil Biden si acum trebuie sa joace pana la capatȘ ori provoaca al treilea razboi mondial, eventual nuclear, ori fuge in SUA, ori se sinucide ca Hitler.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091