Hot News
Ministerul Apărării al Rusiei a acuzat Kievul că pregătește o provocare cu folosirea armelor chimice
08/04
Myśl Polska: În timpul vizitei din Polonia, Zelenski nu a cerut scuze pentru crimele ucrainenilor
09/04

Blinken este împotriva încetării focului în Ucraina

Foto: AP

Autoritățile americane nu văd vreo posibilitate pentru negocieri privind încetarea focului între Rusia și Ucraina, a declarat secretarul de Stat Anthony Blinken pentru Funke Media Group, relatează RIA Novosti.

„Pentru unii oameni, ideea unei încetări a focului poate părea tentantă, și înțeleg acest lucru, dar dacă asta echivalează cu legitimarea de fapt a acaparării de către Rusia a unui teritoriu considerabil al Ucrainei, nu va fi o pace justă și solidă”, a declarat el.

Blinken și-a exprimat, de asemenea, temerea că Moscova ar putea folosi armistițiul pentru a-și regrupa trupele și pentru a lansa, după un timp, o ofensivă.

Rusia a subliniat în repetate rânduri că este pregătită pentru negocieri cu Ucraina, dar Kievul a introdus, la nivel legislativ, interdicția de a purta astfel de discuții. Anterior, la summitul G20, Volodimir Zelenski a declarat că ”nu va fi nici un Minsk-3″. Secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat pentru RIA Novosti că astfel de declarații „confirmă în mod absolut” poziția Kievului care nu vrea negocieri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874972