Hot News
Blinken este împotriva încetării focului în Ucraina
09/04
„Lăsați morții în pace!” O acțiune de susținere a Ucrainei i-a îngrozit pe britanici
09/04

Myśl Polska: În timpul vizitei din Polonia, Zelenski nu a cerut scuze pentru crimele ucrainenilor

Președinții Volodimir Zelenski și Andrzej Duda/ Foto: Biroul președintelui Ucrainei

Vizita în Polonia a președintelui ucrainean Volodimir Zelenski nu conferă relațiilor dintre cele două țări nici o dinamică pozitivă, deoarece politicianul a refuzat să recunoască crimele Kievului, consideră editorialistul Mysl Polska Przemysław Piasta, informează RIA Novosti.

Przemysław Piasta/ Foto: Mysl Polska

Autorul articolului este de părere că, după ce președintele polonez Duda l-a decorat pe politician cu Ordinul Vulturul Alb, distincție va trebui redenumită în Ordinul Pasărea Dodo. Piasta a declarat că pasărea care întruchipează prostia, se potrivește mai mult pentru această decorație, din moment ce Varșovia a decis să Zelenski este de partea ei.

„Este suficient să citești emfazele pline de entuziasm despre „vizita istorică” a lui Zelenski. Despre mărețul lui mesaj istoric. Și despre gestul, chipurile, „pro-polonez” care a constat în faptul că vorbitorul a rostit câteva cuvinte în limba noastră. Când ascult asemenea declarații spuse pe un ton cu efuziuni profetice, mai întâi mă apucă un râs nestăvilit, după care mă cuprinde tristețea și neliniștea”, a deplâns Piasta.

Potrivit spuselor sale, un gest „pro-polonez” ar fi putut fi scuzele liderului ucrainean pentru relațiile deteriorate dintre cele două țări. De exemplu, Piasta a reamintit că Zelenski nu a vrut să ceară scuze pentru masacrul de la Volînia*, nici măcar să se „distanțeze de criminali”.

„Pentru ce ar fi putut Zelenski să ceară scuze, este atacurile asupra teritoriului nostru cu rachete ucrainene, pentru așa-numitul incident de la Przewodów. La urma urmei, din vina ucrainenilor cetățeni polonezi și-au pierdut viața și bunurile. Dar am așeptat degeaba aceste scuze”, a subliniat Piasta.

Potrivit spuselor sale, scuzele înseamnă recunoașterea vinovăției și, la rândul său, necesitatea unor compensații. Dar Ucraina nu va ridica această chestiune, deoarece tac victimele însele.

„Zelenski știe foarte bine că pe proștii de polonezi, precum păsările dodo, este suficient să-i lauzi public și să-i bați familiar pe spate pentru ca ei să uite de propriile interese. Și să continue să sponsorizeze fără nicio grijă Ucraina falimentară”, a conchis Piasta.

–––––––-

Masacrarea polonezilor din Volînia denumește acțiunile de epurare etnică întreprinse în Volînia de către naziști ucraineni, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, în perioada 1943 – 1944. Aproximativ 100.000 de civili polonezi au devenit victime ale genocidului.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Că doar nu s-au așteptat la scuze din partea ,,eroului lumii”. Zelenski nu știe decât să aibă pretenții: să i se dea, să i se trimită, să i se facă. Din punctul lui de vedere, toată lumea trebuie să-i asculte ordinele și să-i satisfacă cerințele. Este o vorbă pe la noi: ,, Nu-i prost cine cere, prost e cine dă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875100