Hot News
The Guardian: Documentele Pentagonului ajunse pe internet dezvăluie prezența forțelor speciale ale NATO în Ucraina
12/04
Marea Neagră – O istorie geopolitică în imagini
13/04

Președintele Rusiei: Industria spațială rusă se repune ferm pe picioare

Foto: kremlin.ru

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, s-a întâlnit, la Kremlin, cu directorul general al corporației Roskosmos, Iuri Borisov (în imagine), întrevedere care a coincis cu Ziua Cosmonauticii, sărbătorită la 12 aprilie. Înainte de toate, șeful statului i-a felicitat cu această ocazie pe lucrătorii din industria spațială și a rachetelor, precum și pe toți cei care au legătură cu acest domeniu, relatează topwar.

Vladimir Putin a subliniat succesele și realizările în creșterea potențialului acestei industrii, care se repune ferm pe picioare, în pofida presiunii sancțiunilor fără precedent ale Occidentului, inclusiv în privința Roskosmos. Președintele a precizat că unul dintre semnele dezvoltării stabile o constituie cele 100 de lansări succesive de rachete-purtătoare, efectuate fără nici un eșec. O cifră jubiliară, a subliniat liderul de la Kremlin.

”Slavă Domnului, pentru prima dată în istoria modernă au fost efectuate 100 de lansări consecutive fără accidente. Fără îndoială, este un indice foarte bun a faptului că industria se repune ferm pe picioare”, a spus Vladimir Putin.

El a precizat, de asemenea, că anul acesta pentru dezvoltarea cosmonauticii rusești au fost alocate subvenții de stat în valoare de peste 251 de miliarde de ruble (în jur de 3,3 miliarde de dolari), în condițiile în care, anul trecut, s-au cheltuit puțin peste 224 de miliarde.

Șeful Roscosmos a precizat, la rându lui, că una dintre principalele direcții de activitate a corporației de stat va fi proiectarea și construcția noii stații orbitale rusești (ROS). Potrivit lui Borisov, schița proiectului va fi gata încă din vara acestui an. Stația spațială rusă, printre altele, va fi folosită pentru implementarea programului lunar.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Nu numai industria spațială rusă s-a repus pe picioare. Se pare că sancțiunile impuse de Occident nu au făcut decât să înflorească economia Rusiei. Aici se aplică foarte bine zicala: ,, Cine sapă groapa altuia, cade singur în ea”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875053