Hot News
Crimeea nu va organiza anul acesta Parada de Ziua Victoriei
12/04
Președintele Rusiei: Industria spațială rusă se repune ferm pe picioare
13/04

The Guardian: Documentele Pentagonului ajunse pe internet dezvăluie prezența forțelor speciale ale NATO în Ucraina

Foto: Keystone Press Agency

Potrivit cotidianului britanic, numărul total al reprezentanților forțelor speciale ale NATO a fost de 97 de oameni, scrie tvzvezda.ru.

În Ucraina se află reprezentanți ai forțelor speciale ale Alianței Nord-Atlantice, care neagă oficial participarea sa la conflictul ucrainean, relatează publicația britanică The Guardian, citând date ale Pentagonului ajunse în spațiul public.

Atenția presei britanice a fost atrasă de rapoartele zilnice din lunile februarie și martie anul curent. Se precizează că, pe măsura evoluției conflictului, Regatul Unit a trimit în Ucraina 50 de miliari, Letonia – 17, Franța și Statele Unite – 15 și, respectiv, 14 oameni, iar Țările de Jos – un singur militar. Astfel, numărul total al reprezentanților unităților pentru operațiuni speciale ale NATO prezenți în Ucraina s-a ridicat la 97.

Anterior, cotidianul american The New York Times a scris că Statele Unite au pierdut încrederea aliaților săi din cauza scurgerii documentelor secrete ale Pentagonului. Printre partenerii SUA au apărut îndoieli privind capacitatea Washingtonului de a păstra informații secrete.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Nici nu era cazul ca documentele Pentagonului să ajungă pe internet, ca să realizezi că NATO are forțe speciale în Ucraina. Doar 97? Cred că sunt mult mai mulți…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875081