Hot News
„Alte variante nu mai există”: Armata ucraineană a trecut la tactica disperării
12/04
The Guardian: Documentele Pentagonului ajunse pe internet dezvăluie prezența forțelor speciale ale NATO în Ucraina
12/04

Crimeea nu va organiza anul acesta Parada de Ziua Victoriei

Sevastopol. Parada de Ziua Victoriei/ Foto de arhivă, Izvestia

Cu prilejul sărbătorilor din luna mai, în Crimeea nu se vor desfășura, anul acesta, evenimente de masă, fiind luată inclusiv decizia de a nu organiza tradiționala paradă închinată Zilei Victoriei. Serghei Aksionov, șeful republicii, a precizat că această decizie a fost dictată de considerente de securitate, relatează Izvestia.

„Autoritățile Republicii Crimeea și ale orașului-erou Sevastopol au luat decizia comună de a nu organiza demonstrații festive pe 1 mai, marșuri ale ”Regimentului Nemuritor” și parada militară de 9 Mai”, a precizat Aksionov pe canalul său de pe rețeaua Telegram.

El a adăugat că, de sărbătoarea lor, veteranii nu vor fi lăsați fără atenție, în pofida anulării festivităților. Pe 9 Mai, ei vor primi vizita organelor puterii locale, pentru a-i felicita cu ocazia Zilei Victoriei.

În Crimeea și Sevastopol, rămâne în vigoare un nivel ridicat, „galben”, de amenințare teroristă. De asemenea, în regiune a fost introdus nivelul mediu de reacție.

Pe 10 aprilie, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat că decizia de organizare sau anulare a paradei de Ziua Victoriei rămâne prerogativa autorităților regionale. Peskov a reamintit că siguranța oamenilor rămâne principala și unica prioritate a autorităților.

În aceeași zi, s-a aflat că autoritățile regionale din Kursk au renunțatla  organizare, pe 9 Mai, în centrul regional, a paradei militare de Ziua Victoriei. Liderul regional, Roman Starovoit, a invocat, de asemenea, preocupări legate de securitate.

Anul acesta, paradă de Ziua Victoriei nu va avea lor nici în Regiunea Belgorod.

La 22 martie, ministrul apărării, Serghei Șoigu, a declarat că peste 10.000 de persoane și 125 de vehicule vor participa la parada din Piața Roșie din Moscova, care va marca a 78-a aniversare a Victoriei din Marele Război pentru Apărarea Patriei. Potrivit acestuia, anul curent, parade militare se vor desfășura în 28 de orașe din Rusia, la care își vor da concurtul peste 55.000 de militari și aproximativ 1200 de unități de arme și tehnică de luptă.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Aștept parada militară din Piața Roșie. În fiecare an o urmăresc. Este impresionantă! Aniverarea Zilei Victoriei mă duce mereu cu gândul la un frumos cântec căzăcesc: „Казаки в Берлине” interpretat admirabil de «Московский Казачий Хор».

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875076