Hot News
Lavrov: Rusia va răspunde la încercările de a-i deteriora relațiile cu aliații
12/04
Crimeea nu va organiza anul acesta Parada de Ziua Victoriei
12/04

„Alte variante nu mai există”: Armata ucraineană a trecut la tactica disperării

Foto: aif.ru

La Artiomovsk (denumirea ucraineană, Bahmut), armata ucraineană a trecut la o tactică nouă din cauza incapacității de a menține punctele de apărare. Jurnalistul și bloggerul militar Iuri Podoliaka este de părere că această schimbare este consecința dispărării Forțelor Armate ale Ucrainei, relatează Howto News.

La Artiomovsk continuă să se dea lupte aprige: operațiunea de luare cu asalt a orașului este dusă de unitățile companiei militare private ”Wagner”, care curăță în mod consecvent teritoriul localității de militari ucraineni. Potrivit lui Podoliaka, la sfârșitul lunii martie, armata ucraineană a trecut la o nouă tactică de folosire a punctelor de rezistență: le abandonează, dar nu înainte de a le mina, pentru a crea o capcană pentru militarii ruși. Jurnalistul susține că primele informații referitoare la astfel de acțiuni au apărut pe 27 martie.

”Atunci a fost pentru prima dată când s-a văzut că inamicul, înțelegând că nu mai poate ține linia și se retrage constant, aplică noua tactică: după retragerea de pe poziții cladirea este aruncată în aer, astfel încât să fie frânată înaintarea noastră și să fie îngropat sub dărâmături grupul nostru de asalt. Cu alte cuvinte, de disperare ei sunt gata de orice pentru a întârzia ofensiva, înțelegând că alte variante nu mai există”, a explicat Podoliaka.

În opinia bloggerului, această tactică a forțelor armate ucrainene, testată deja la Artiomovsk/Bahmut, duce cu gândul la tactica pământului pârjolit, când partea care se retrage încearcă să distrugă tot ceea ce nu este în stare să apere și să controleze. ”Din câte înțeleg, o fac din disperare, iar de aici și isteria”, a concluzionat jurnalistul.

Militarii ucraineni se pregătesc să se retragă din Artiomovsk

Între timp, publicația Voennaia hronika anunță că unități ale armatei ucrainene au început pregătirile în vederea retragerii din orașul Artiomovsk.

„De la începutul lunii aprilie, comandanții de pluton și de companii cer din partea conducerii să le fi asigurat un „coridor de siguranță” și sprijin de artilerie pentru retragere”, precizează publicația. Potrivit sursei citate, ei au amenințat că, dacă nu vor primi ajutor, vor abandona de bunăvoie pozițiile până la sfârșitul acestei luni. Comandanții formațiunilor militare au subliniat în rapoartele lor către conducere că luptătorii ruși strâng încercuirea și curăță activ pozițiile armatei ucrainene.

Anterior, Voennaia hronika a anunțat că încercuirea fizică a garnizoanei forțelor ucrainene din Artiomovsk ar putea avea loc în decurs de trei-patru săptămâni, militarii ucraineni putându-se trezi într-un dublu ”cazan”.

La rândul său, șeful interimar al Republicii Populare Donețk, Denis Pușilin, a declarat că peste 75% din Artiomovsk se află deja sub controlul forțelor rusești. De asemenea, el a precizat că armata ucraineană nu cruță orașul și își trimit, practic, soldații la moarte sigură.

Ultima oră:

Evgheni Prigojin, fondatorul companiei militare ”Wagner”, a declarat, marți, că peste 80% din teritoriul orașului Artiomovsk, inclusiv toate centrele administrative și fabricile, se află sub controlul forțelor ruse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875042