Hot News
SUA nu cred în ofensiva Ucrainei
11/04
„Alte variante nu mai există”: Armata ucraineană a trecut la tactica disperării
12/04

Lavrov: Rusia va răspunde la încercările de a-i deteriora relațiile cu aliații

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov/ Foto: RIA Novosti

Rusia va răspunde la încercările Occidentului de a-i submina relațiile cu vecinii, a declarat ministrul de Externe, Serghei Lavrov, într-o conferință de presă după discuțiile cu omologul său kazah, Murat Nurtleu, relatează RIA Novosti.

Moscova nu consideră că nivelul actual de cooperare al țărilor eurasiatice cu SUA și Uniunea Europeană constituie o amenințare, dacă se bazează pe egalitate în drepturi, avantaje pentru toate părțile și transparență, a subliniat dipilomatul. În plus, a adăugat el, colaborarea trebuie să fie în conformitate cu dreptul internațional.

„În schimb, dacă <…> țările occidentale vor încerca să creeze amenințări, să șantajeze, dacă îi vor forța pe aliații noștri să submineze relațiile cu Rusia în detrimentul propriilor lor interese naționale, noi, desigur, nu vom ascunde atitudinea noastră față de asemenea tentiative”, a spus Lavrov.

Șeful diplomației ruse a explicat că partenerii Moscovei din ODKB (Organizația Tratatului de Securitate Colrctivă – n.r.), din Uniunea Economică Eurasiatică și din Organizația de Cooperare de la Shanghai înțeleg foarte bine despre ce este vorba.

Potrivit noului Concept de politică externă, Moscova susține participarea tuturor statelor și structurilor multilaterale de pe continentul eurasiatic la „un contur mult mai larg de integrare”.

„Ușile trebuie să fie deschise pentru toate astfel de organizații și toate astfel de țări. Procesul este în plină derulare”, a precizat diplomatul.

Lavrov a adăugat că rețeaua de legături încrucișate, în plină formare, va permite tuturor participanților să profite de pe urma acestei cooperări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875063