Hot News
Arestovici: Ucraina poate construi o armă nucleară în câteva luni
11/04
Lavrov: Rusia va răspunde la încercările de a-i deteriora relațiile cu aliații
12/04

SUA nu cred în ofensiva Ucrainei

Regiunea Donețk. Regruparea trupelor ruse/ Foto: TASS

A 412-a zi a operațiunii militare speciale din Ucraina. Din lipsă de oameni, planificata contraofensivă împotriva Crimeii a formațiunilor armate ale Kievului s-ar putea încheia fără să înceapă. Îndoieli cu privire la rezultatele acesteia sunt consemnate în documentele secrete ale serviciilor de spionaj americane, ajunse pe internet.

Citând informații „strict secrete” oferite de serviciile speciale, cotidianul ”The Washington Post”, subliniază, de asemenea, lipsa de perspectivă a strategiei alese de Kiev de recuperare a teritoriilor estice, cu înaintarea simultană pe direcția sudică, în încercarea de a „tăia puntea terestră a Rusiei către Crimeea”. Potrivit militarilor americani, posibilitățile apărării Rusiei împreună cu neajunsurile Forțelor Armate ale Ucrainei (AFU) în privința pregătirii și a aprovizionării cu muniție, vor duce, mai degrabă, la o ”frânare a procesului și vor spori pierderile pe durata ofensivei”.

Cam la această concluzie au ajuns și jurnaliștii postului de televiziune Al Jazeera după ce au examinat imaginile din satelit. O analiză a materialelor foto a arătat: granițele Crimeii și ale raioanelor adiacente au fost transformate într-o solidă barieră fortificată. Mai mult, fortificațiile sunt construite de așa natură încât, chiar și în cazul unei breșe pe linia de apărare să fie stopată ofensiva terestră a inamicului, atât dinspre nord, cât și dinspre sud.

 

2 Comments

  1. Carmen spune:

    Contraofensiva împotriva Crimeii a formațiunilor armate ale Kievului este o decizie greșită și nejustificată. Crimeea a aparținut Rusiei din 1783! În urma tratativelor din luna aprilie 1783 dintre Potemkin și Hanul Șahin Girey, acesta din urmă acceptă să cedeze Crimeea Imperiului Rus (având acordul triburilor tătare din Kuban). Țarina Ecaterina cea Mare anunță, la 21 iulie 1783, anexarea. Mereu același Occident neprietenos (Marea Britanie, Franța) plus Imperiul Otoman s-au pornit împotriva Rusiei în ceea ce s-a numit ,,Războiul Crimeii” (1853-1856). Chiar dacă Rusia a pierdut atunci războiul, cei peste un sfert de milion de ruși care au murit stârnesc și acum momente de mândrie națională pentru curajul cu care au luptat la Sevastopol – ,,orașul gloriei ruse”. Crimeea a aparținut de Ucraina între anii 1954-2014 și asta pentru că Nikita Hrușciov, dintr-un gest de mare ,,generozitate”, le-a oferit-o în 1954. Să fie asta, oare, o consecință a faptului că Hrușciov a trăit mai bine de 20 de ani în Ucraina? Oricum, Crimeea aparține de drept Rusiei. Măcar în memoria celor uciși, Crimeea nu trebuie pierdută! Sunt sigură că Sfântul Luca al Crimeii, înhumat la Simferopol, va ajuta poporul rus greu încercat de-a lungul istoriei.

  2. Șubea Catalin Mihai spune:

    Ucraina un stat artificial, nu intru în amănunte, din punctul meu de vedere nu a știut să prețuiască ceea ce a primit fără nici un merit . A fost întotdeauna o provincie a Rusiei, cum o definește chiar numele…. ucraină ( în lb rusă-ținutul de la hotar)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875078