Hot News
Jurnalistul Fox News Carlson: Președintele american Biden a încălcat legea intrând în război cu Rusia
14/04
Un ofițer al Marinei Militare a SUA, îngrozit de iminentul sfârșit al conflictului din Ucraina
15/04

Șoigu a anunțat o inspecție inopinată la Flota din Pacific

Foto: readovka67.ru

Ministrul Apărării al Rusiei, Serghei Șoigu, a anunțat începerea unei inspecții inopinate la Flota din Pacific, care a fost pusă în stare de alertă maximă. Flota va fi adusă la cel mai înalt grad de pregătire de luptă. Șeful Statului Major General al Forțelor Armate ale Rusiei, Valeri Gherasimov, a dispus ca pe durata inspecției să fie controlată separat pregătirea submarinelor strategice pentru utilizarea armelor, informează Kommersant.

Scopul inspecției: „consolidarea capacității de a rezolva misiunile de respingere a agresiunii unui posibil inamic”. Potrivit lui Serghei Șoigu, în cadrul inspecției „vor fi definitivate acțiuni de respingere a debarcării inamicului în Insulele Kurile de sud și Sahalin. Inspecția va fi condusă de comandantul-șef al Marinei Militare Ruse, Nikolai Evmenov.

„Pentru inspecția inopinată a Flotei din Pacific, care a fost ridicată la nivelul de alertă maximă în dimineața zilei de 14 aprilie, au fost mobilizate Forțele Aerospațiale Ruse, unități militare și unități de sprijin. La inspecția inopinată din Orientul Îndepărtat vor fi cooptate avioane ale comandamentului aviației cu rază lungă de acțiune și ale aviației Districtului Militar de Est”, a precizat postul de televiziune Zvezda.

Potrivit lui Valeri Gherasimov, pentru inspecția inopinată a Flotei din Pacific, „va fi creat un mediu de antrenament similar unei amenințări directe de agresiune. El a precizat că întreaga inspecție se va derula în trei etape. În prima etapă, flota va fi adusă în stare de pregătire de luptă completă, vor fi inspectate forțele de apărare aeriană și unitățile de aviație aflate în serviciu. După aceea, a explicat Valeri Gherasimov, va fi asigurată desfășurarea forțelor de pregătire constantă din punctele de staționare către zonele de antrenament de luptă. A treia etapă presupune exersarea misiunilor în timpul celei de-a treia etape a inspecției, vor fi exersate sarcinile de pregătire pentru luptă.

Ultima dată când a fost efectuată o inspecție inopinată a Flotei din Pacific a fost în noiembrie 2022. Atunci, s-a procedat la verificarea echipajelor navelor Flotilei Primorsk în privința „organizării luptei pentru supraviețuire”. De această dată însă, s-a anunțat că inspecția va fi mult mai amplă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875168