Hot News
Un ofițer al Marinei Militare a SUA, îngrozit de iminentul sfârșit al conflictului din Ucraina
15/04
Au fost dezvăluite detaliile unui atac cu racheta ”Kinjal” asupra unui buncăr cu generali NATO
15/04

Autoritățile ruse au trasat trecerea de la „anti-criză” la normalizare

Ministrul de Finanțe Anton Siluanov (stânga) și prim-ministrul Mihail Mishustin/ Foto: Kommersant

Ședința comună a consiliilor de administrație ale Ministerului Finanțelor și ale Ministerului Economiei, desfășurată vineri, 14 aprilie, a trasat trecerea autorităților de la programul anticriză de sprijinire a economiei la implementarea obiectivelor de dezvoltare națională și la normalizarea treptată a procesului bugetar, scrie Kommersant.

După cum notează publicația, într-un astfel de format dublu, evenimentele de raportare ale acestor departamente nu au mai avut loc din 2011. La ședință au fost prezentați parametrii macroprognozei, de la care autoritățile vor porni la formarea următorului buget.

Ministrul Finanțelor, Anton Siluanov, a menționat că prioritățile politicii bugetare și fiscale „trec treptat de la agenda anticriză la implementarea obiectivelor naționale de dezvoltare”. Prim-ministrul Mihail Mișustin a reamintit că astfel de priorități includ suveranitatea tehnologică și financiară, dezvoltarea mai rapidă a infrastructurii de transport, creșterea veniturilor cetățenilor ruși, rezolvarea problemelor demografice, creșterea legăturilor cu țările prietene și căutarea de noi parteneri.

Conform previziunii șefului Ministerului Economiei, Maksim Reșetnikov, în 2023, creșterea PIB-ului este de așteptat să fie de 1,2 la sută în loc de 0,8 la sută în versiunea din septembrie a prognozei, pe seama creșterii cererii de consum și pe fondul inflației mai scăzute, a absenței indexării a tarifele serviciilor comunale în acest an, a recoltei bune și a creșterii veniturilor reale ale cetățenilor cu cinci la sută. Cursul mediu de schimb al rublei în acest an este estimat la 76,5 ruble pe dolar, în viitor, moneda națională este de așteptat să slăbească treptat la 78,8 ruble în 2026.

Anterior, ministrul de Finanțe, Anton Siluanov, a asigurat că prețul scăzut al petrolului nu va impiedica îndeplinirea tuturor planurilor bugetare ale Rusiei. Potrivit acestuia, ministerul știe cum să asigure îndeplinirea tuturor planurilor cu resurse financiare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875076