Hot News
Experții au explicat întâlnirea pe care Putin a avut-o cu militarii în regiunea Herson și în Republica Lugansk
18/04
Din mass-media română: Trei țațe obraznice au încercat să intimideze Justiția din Rusia. S-au crezut în România!
19/04

The American Conservative: SUA au luat în vizor Ungaria pentru că nu se supune hegemoniei americane

Premierul Ungariei, Viktor Orban/ Foto: Reuters

Autoritățile Statelor Unite au luat în vizor Ungaria din cauza poziției sale independente și a apropierii față de Rusia, scrie jurnalistul Sohrab Ahmari, editorialistul publicației The American Conservative, citat de Rossiiskaia gazeta.

Autorul articolului consideră că autoritățile de la Washington recurg la toate pârghiile posibile și imposibile pentru a exercita presiuni asupra guvernului ungar. Ahmari a amintit, în acest sens, de sancțiunile împotriva Băncii Internaționale de Investiții a Rusiei, care are sediul la Budapesta.

El a menționat, de asemenea, încercările guvernului american de a iniția sancțiuni împotriva anturajului lui Orban, venind cu acuzații de corupție, de politizare a sistemului judiciar, încălcări ale libertății presei și ale drepturilor comunității LGBT.

Jurnalistul a subliniat că singura crimă reală a guvernului ungar este credința că țările pot acționa independent, că Europa nu are nevoie de o confruntare nucleară cu Rusia și că conflictul ucrainean trebuie privit mai degrabă printr-o prismă geopolitică realistă, decât una ideologică.

Ahmari a concluzionat că autoritățile americane încearcă să excludă chiar și cea mai mică abatere de la calea conflictului ideologic împotriva unui „nou bloc estic” care respinge hegemonia unipolară a Americii.

Anterior, ministrul ungar al afacerilor externe și relațiilor economice externe, Péter Szijjártó, a declarat că este timpul ca Executivul european să înceteze cu „comportamentul său maghiarofob”.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Viktor Orban caută interesele poporului său, nu să facă pe plac Americii și Occidentului. Este o gândire bună, dreaptă și demonstrează că are demnitate. Mulți nu mai au coloană vertebrală și se comportă ca niște râme slugarnice. E de partea cea bună a baricadei, stă unde trebuie. Că ,,dacă stai în preajma găinilor, vei cotcodăci. Dacă stai în preajma vulturilor, vei învăța să zbori”. (Steve Maraboli)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875147