Hot News
„Cățelușii europeni ai Washingtonului” mimează o ruptură
18/04
The American Conservative: SUA au luat în vizor Ungaria pentru că nu se supune hegemoniei americane
19/04

Experții au explicat întâlnirea pe care Putin a avut-o cu militarii în regiunea Herson și în Republica Lugansk

Foto: kremlin.ru

Prima deplasare efectuată de președintele Vladimir Putin în regiunea Herson și în Republica Populară Lugansk (LNR) de la aderarea acestor teritorii la Rusia are, în primul rând, o semnificație simbolică, pe fondul informațiilor despre un iminent contraatac din partea armatei ucrainene: șeful statului a vrut să arate că Rusia nu se teme de nimeni, că el are încredere în armata lui și își asumă responsabilitatea, a declarat pentru Vedomosti analistul politic Aleksandr Nemțev.

Expertul a calificat drept interesantă mutarea cu copia icoanei dăruită militarilor, icoană care, potrivit președintelui, a aparținut, cândva, ”unuia dintre cei mai de succes miniștri ai Apărării din Imperiul Rus”. Putin a dorit, astfel, să exprime respectul față de conducătorii militari, spune Nemțev. Ulterior, reprezentantul oficial al Kremlinului, Dmitri Peskov, a precizat că este vorba de copia ”Icoanei cu chipul Mântuitorului Nefăcută de mână omenească”, care a aparținut lui Piotr Vannovski, care a condus Ministerul de Război în timpul împăratului Alexandru al III-lea. Sub conducerea acestuia ”a avut loc formarea și dezvoltarea foarte activă a forțelor noastre armate”, a menționat Peskov. „Aceasta a fost icoană dăruită lui Vannovski de către Alexandru al III-lea”, a spus el.

În plus, crede Nemțev, președintele a vrut să se convingă că armata rusă era pregătită să respingă un eventual contraatac.

Vizita la cartierele generale din noile regiuni a avut loc acum, deoarece se așteaptă o încercare de activare a armatei ucrainene, spune, la rândul său, expertul militar Iuri Liamin. „Vizita președintelui este necesară pentru a cunoaște situația pe teren, pentru a sta de vorbă cu comandanții – cu cei care conduc direct grupurile de pe teren, pentru a vedea situația în ansamblul ei”, a explicat el pentru Vedomosti. Direcția sudică este de importanță critică pentru legătura terestră a Crimeii cu Rusia „continentală”, a venit în completare expertul militar Dmitri Kornev.

În dimineața zilei de 18 aprilie, serviciul de presă al Kremlinului a anunțat că Putin a vizitat cartierul general al grupului de trupe ”Dnepr” de pe direcția Herson și cartierul general al gărzii naționale ”Vostok” din Republica Populară Lugansk, dezvăluind un detaliu: această vizită a avut loc luni, la 17 aprilie.

În timpul vizitei sale la cartierul general ”Dnepr” (în imagine), el a ascultat rapoartele comandantului trupelor aeropurtate, general-colonelul Mihail Teplinski și ale comandantului grupării de trupe ”Dnepr”, general-colonelul Oleg Makarevici. În LNR, președintele a primit rapoarte general-colonelului Aleksandr Lapin și ale altor ofițeri de rang înalt cu privire la situația de pe acea direcție.

De asemenea, președintele i-a felicitat pe soldați cu ocazia Sărbătorilor Pascale și le-a oferit copii ale ”Icoanei cu chipul Mântuitorului Nefăcută de mâna omenească”.

Aceasta a fost prima vizită întreprinsă de Putin în LNR și în regiunea Herson de la aderarea acestora la Rusia. La sfârșitul lunii martie, președintele rus a vizitat, de asemenea, Donbassul pentru prima dată, ajungând la Mariupol cu elicopterul. El s-a plimbat prin oraș cu mașina pe care a condus-o personal și a discutat cu localnicii.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Un gest frumos din partea președintelui Vladimir Putin. Cred că a contat foarte mult pentru militarii aflați pe front.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875079