Hot News
Ministrul turc de Interne: „Întreaga lume detestă America”
20/04
Filmul documentar ”Copiii Donbassului”, cu subtitrare în limba română (VIDEO)
20/04

Sohu: Lavrov a cucerit Brazilia de îndată ce a ieșit din avion. Și a scos din sărite SUA

Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov/ Foto: repaireasily.ru

Ministrul de Externe ale Rusiei, Serghei Lavrov, a cucerit literalmente comunitatea mondială cu apariția lui de efect în Brazilia, se arată într-un articol pe această temă publicat pe platforma de internet a publicației chineze Sohu, informează Pravda.ru

Zilele acestea, șeful diplomației ruse întreprinde o vizită în statul sud-american. O țară pe care, trebuie spus, Statele Unite ar fi dorit să o atragă de partea lor.

Nici nu a coborât bine de pe trapa avionului, că ministrul rus a cucerit disponibilitatea brazilienilor, se subliniază în articolul menționat.

„Lavrov a sosit în capitala braziliană pe 17 aprilie. Din momentul în care a ieșit din avion, toată atenția s-a concentrat pe diplomatul rus. Iar primul lucru care a sărit în ochi a fost aspectul lui exterior”, a precizat Sohu.

Pentru că nu purta obișnuitul costum sobru de afaceri, ci era îmbrăcat într-o ținută casual – blugi, adidași și o jachetă închisă la culoare. Iar această apariție i-a impresionat puternic pe cei din jur, deoarece ministrul emana încredere și farmec.

Autorii materialului au rămas cu impresia că vizita lui Serghei Lavrov în Brazilia a fost mai mult decât un succes. În opinia lor, dovada că așa este o constituie reacția extrem de nervoasă a Washingtonului.

În special, coordonatorul pentru comunicare strategică din cadrul Consiliului de Securitate Națională al Casei Albe, John Kirby, a declarat că, în poziția sa oficială privind criza ucraineană, Brazilia ar repeta, chipurile, propaganda rusă.

Trebuie remarcat faptul că președintele Braziliei, Luiz Inácio Lula da Silva, a declarat, anterior, că țările occidentale nu au sprijinit negocierile dintre Rusia și Ucraina, ci imediat au luat partea Kievului în conflict.

Potrivit spuselor sale, SUA și Uniunea Europeană nu ar fi trebuit să permită o astfel de evoluție a evenimentelor, ci ar fi trebuit să facă eforturi pentru organizarea de negocieri.

Și, judecând după comentariile oficialilor americani, astfel de declarații ale președintelui Braziliei nu sunt deloc pe gustul Washingtonului.

Într-atât, încât oficiali americani precum Kirby își permit să lanseze afirmații lipsite vădit de diplomație, care nu demonstrează deloc vreun respect pentru poziția Braziliei ca stat suveran.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Așa cum am mai spus, domnul Serghei Lavrov este un ministru de externe foarte, foarte bun. Inteligență, diplomație, prestanță – sunt doar câteva dintre calitățile domniei sale. SUA a fost scoasă din sărite? Foarte bine. Prea mult s-a considerat ,,buricul pământului” și nu s-a trezit la realitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875089