Hot News
”Ucraina: Drumul spre schismă”. Film documentar cu subtitrare în limba română (VIDEO)
22/04
MAE rus a răspuns la declarațiile privind primirea Ucrainei în NATO
22/04

Kremlinul a avertizat în legătură cu consecințele interdicției totale a exporturilor în Rusia

Secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov/ Foto: TASS

Înăsprirea sancțiunilor împotriva Rusiei, inclusiv interzicerea totală a exporturilor din țările occidentale, nu pot decât să agraveze situația din economia lumii până la o criză economică mondială, a declarat purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, citat de agenția TASS.

La rugămintea jurnaliștilor de a comenta planurilor Grupului celor 7 (G7) de a interzice complet exportul în Rusia, reprezentantul Kremlinului a răspuns: „Ținem cont de toate pericolele ce se pot ascunde în spatele intențiilor adversarilor noștri. Pornim de la faptul că, în orice caz, sancțiunile actuale introduse împotriva țării noastre, precum și noile demersuri la care se gândesc, probabil acum, cei de la Bruxelles și Washington, vor lovi, desigur, și economia mondială. De aceea, acest lucru poate duce doar la o intensificare a tendinței spre o criză economică globală”.

Purtătorul de cuvânt al șefului statului a precizat, totodată, că autoritățile de la Kremlin „urmăresc cu cea mai mare minuțiozitate acest lucru, sunt conștiente de faptul că SUA și țările Uniunii Europene se gândesc activ la noi sancțiuni suplimentare”.

„În același timp, nu trebuie să uităm că nici o țară din lume nu s-a confruntat vreodată cu un asemenea volum de sancțiuni cum ne confruntăm noi, așa că ne adaptăm, ne dezvoltăm, ne ocupăm de planuri de dezvoltare de perspectivă, dar, în același timp, ținem cont și de pericolele care se află în spatele acestor planuri”, a declarat Peskov.

Agenția de știri Kyodo a relatat, anterior, citând o sursă guvernamentală japoneză, că „țările G7 analizează posibilitatea de a interzice aproape tot exportul în Rusia, ca parte a extinderii regimului de sancțiuni împotriva Moscovei”.

Se menționează că țările G7 au oprit deja exporturile în Rusia pe o gamă largă de bunuri, inclusiv produse care pot fi folosite în scopuri militare și obiecte de lux.

„Dar ultimul plan poate extinde embargoul comercial asupra întreținerii autoturismelor, anvelopelor, produselor de cosmetică și îmbrăcăminte”, a precizat sursa.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Rusia întotdeauna a știut să se adapteze situațiilor limită. Problema este că te înspăimântă planurile celor din G7, care sunt diabolice. Aici parcă nu mai gândesc oamenii, ci forțe necurate. Doamne, pune-le frână!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875201