Hot News
Kremlinul a avertizat în legătură cu consecințele interdicției totale a exporturilor în Rusia
22/04
Orban, suprins de declarația lui Stoltenberg despre Ucraina în NATO
22/04

MAE rus a răspuns la declarațiile privind primirea Ucrainei în NATO

Sediul central al MAE rus din Moscova/ Foto: RIA Novosti

Alianța Nord-Atlantică promite să primească Ucraina în rândurile ei, pentru a o motiva să ducă la îndeplinire obiectivul Alianței de a „învinge” Rusia, a declarat reprezentanta oficială a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, citată de RIA Novosti.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat joi, în timpul unei călătorii neanunțate la Kiev, că Ucraina va adera în cele din urmă la alianță.

„NATO își stabilește ca obiectiv să „învingă” Rusia în Ucraina, iar ca să motiveze Kievul promite că, după încheierea conflictului, Ucraina ar putea fi primită în Alianță. Astfel de declarații sunt lipsite de viziune și sunt pur și simplu periculoase. Ar putea duce la prăbușirea definitivă a sistemului de securitate europeană”, se arată în declarația purtătoarei de cuvânt a MAE rus, postată pe site-ul instituției.

Ea a caracaterizat vizita lui Stoltenberg drept o încercare de a ”reanima discuțiile privind eventualitatea intrării Ucrainei în NATO”.

2 Comments

  1. Carmen spune:

    Stoltenberg mai bine se ducea într-o stațiune să -și facă niște băi de plante și împachetări cu nămol. I-ar fi fost mai de folos, poate îi calmau starea asta de agitație și nerăbdare.

  2. Iancu spune:

    Vicleni și răi ca demonii, occidentalii !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875097