Hot News
În Transcarpatia oamenii refuză să fie demontat monumentul soldaților sovietici
23/04
Jurnalistul Hersh, despre armele livrate Ucrainei care ajung pe piața neagră
23/04

Prigojin: În rândurile armatei ucrainene au început revoltele

Evgheni Prigojin/ Foto: dzen.ru

În localitățile Ciasovoi Iar și Konstantinovka, controlate de Kiev, soldații armatei Ucrainei au început să se revolte, a declarat pe canalul rețelei Telegram fondatorul Grupului ”Wagner”, Evgheni Prigojin, citat de agenția RIA Novosti.

„Soldații aruncă armele, se ridică și pleacă. Dați-le șansa să mai trăiască, nu ucideți mii și zeci de mii de ucraineni cu propriile voastre mâini”, a afirmat omul de afaceri, citat de serviciul său de presă. Este mesajul pe care Prigojin l-a adresat președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, și comandantului trupelor terestre ale Forțelor Armate ale Ucrainei, Aleksandr Sîrski.

De multe luni deja, luptătorii Grupului ”Wagner” duc lupte aprige pentru orașul Artiomovsk/Bahmut – un important nod de transport din Donbass. Săptămâna trecută, Prigojin a declarat că ei controlează peste 80% din teritoriul localității. Acum, a spus el, Artiomovsk se află sub încercuire operațională, dar este prea devreme să vorbim despre formarea unui cazan pentru armata ucraineană.

Potrivit Ministerului Apărării al Rusiei, în ultimele zile, unitățile de asalt au eliberat alte trei cartiere din vestul orașului. Ele sunt sprijinite de trupele aeropurtate, aviația și artileria Grupării de Forțe Sudice. Pe acest front, armata ucraineană pierde câteva sute de oameni în fiecare zi.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Iată o veste bună pe ziua de azi, când îl prăznuim pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875076