Hot News
Serghei Lavrov a plecat la ONU fără presă. Jurnialiștii ruși nu au primit vize americane
24/04
S-a cerut ca ambasadorul Chinei la Paris să fie declarat persona non grata pentru spuselor sale privind Crimeea
24/04

”Se pregătesc evenimente colosale”: Lui Zelenski i s-a spus ce s-a întâmplat cu armata Ucrainei

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski/ Foto: AP

Forțele Armate ale Ucrainei pierd în luptă unitățile de elită destinate contraofensivei de primăvară, a declarat pe canalul său de YouTube Oleg Soskin, fost consilier al lui Leonid Kucima, ex-președinte ucrainean, informează RIA Novosti.

„Se fac pregătiri în vederea unor evenimente colosale împotriva Ucrainei. Rusia se pregătește pentru ele. Sunt distruse unitățile de elită ucrainene. <…> Iar armata rusă se protejează, Ucraina nu poate face nimic”, a spus el.

Potrivit expertului, apărarea antiaeriană a Kievului a slăbit în așa măsură încât nu reușește să intercepteze nici măcar aparate de zbor fără pilot.

Autoritățile ucrainene au anunțat în repetate rânduri o contraofensivă a Forțelor Armate ale Ucrainei. Potrivit premierului Denis Șmâgal, operațiunea ar putea începe în primăvara sau vara acestui an. Regiunea Zaporojie este prezentată ca fiind una dintre direcțiile de atac, cu scopul de a asigura ieșire la Marea Azov.

După cum a menționat secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, Moscova urmărește cu atenție orice declarații despre contraofensivă care se pregătește, afirmații de care ține cont în planificarea operațiunii speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875053