Hot News
S-a cerut ca ambasadorul Chinei la Paris să fie declarat persona non grata pentru spuselor sale privind Crimeea
24/04
Militarii ruși au început să folosească „pelerinele-invizibile” pentru luptele din timpul nopții
24/04

Zelenski, despre consecințele retragerii Forțelor Armate ale Ucrainei din Artiomovsk

Artiomovsk/ Bahmut/ Foto: rg.ru

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că retragerea Forțelor Armate ale Ucrainei din Artiomovsk (Bahmut – numele ucrainean al orașului) va asigura trupelor ruse un avanpost pentru o ofensivă, relatează Lenta.ru.

Într-un interviu acordat postului de televiziune Al Arabiya, liderul ucrainean a precizat că forțele Kievului vor continua să mențină Artiomovsk, deoarece pierderea orașului „va ajuta Rusia să extindă frontul”. Totodată, el a recunoscut că situația din localitate rămâne dificilă pentru Forțele Armate ale Ucrainei. Zelenski a adăugat că acum toate forțele armatei Ucrainei sunt concentrate pe pregătirea pentru o contraofensivă.

Postul de televiziune menționat nu exclude posibilitatea ca, după pierderea de către Ucraina a orașului Artiomovsk, următoarele să devină Kramatorsk și Slaviansk.

Pe 19 aprilie, Ian Gaghin, consilierul șefului interimar al Republicii Populare Donețk, Denis Pușilin, a estimat că luarea sub control a orașului Artiomovsk de către forțele ruse este o chestiune de viitor apropiat. Gaghin a amintit că forțele ruse controlează aproximativ 90% din oraș.

Cu o populație de aproximativ 70.000 de oameni, Artiomovsk este situat la 60 de kilometri nord de Donețk. Luptele pentru acest oraș continuă de mai bine de opt luni.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    S-a înmuiat Zelenski, se trezește din beția puterii sau prietenii încep să-i întoarcă spatele?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875093