Hot News
The American Conservative: În Ucraina va fi pace atunci când Rusia va obține ce îi trebuie
27/04
Rosatom a predat Turciei combustibilul nuclear pentru Centrala Nucleară ”Akkuyu”
28/04

Fost prezentator al televiziunii Fox News, despre interzicerea unor subiecte importante în presa americană

Foto: Reuters

Fostul prezentator al postului de televiziune Fox News, Tucker Carlson (în imagine), a declarat că în mass-media americane funcționează interdicția de a dezbate o serie de subiecte importante, relatează Izvestia.

„Marile probleme care determină viitorul nostru nu sunt, în general, dezbătute: mai multe libertăți civile, știința în plină dezvoltare, schimbările demografice, puterea corporațiilor, resursele naturale… Discuțiile pe aceste teme nu sunt permise în mass-media din Statele Unite”, a spus jurnalistul într-un videoclip postat pe Twitter.

Potrivit lui Carlson, discuțiile existente în mass-media au devenit „incredibil de stupide” și „lipsite de valoare”. De asemenea, au fost puse sub interdicție prin decizia ”ambelor partide politice și a donatorilor lor” dezbaterile pe marginea unor chestiuni esențiale.

Omul de presă a apreciat că situația creată este temporară și că „adevărul va triumfa”.

Izvestia menționează că, pe 24 aprilie, Fox News a anunțat în mod neașteptat că cel mai popular prezentator al său din prime-time va părăsi compania. Postul de televiziune i-a mulțumit lui Carlson pentru munca depusă. Ultima emisiune a prezentatorului a fost difuzată pe 21 aprilie.

Imediat după concedierea jurnalistului, pe 23 aprilie, acțiunile clasa A ale Fox Corp. au scăzut la bursă. Televiziunea a pierdut aproximativ 500 milioane de dolari.

Locul lui Carlson a fost luat de Brian Kilmeade, prezentator și comentator politic la Fox News Channel. Iar emisiunea Tucsker Carlson Tonight a fost redenumită Fox News Tonigt.

Carlson a criticat nu o dată conducerea SUA și în special pe liderul american Joe Biden. Pe 25 martie, el a afirmat că declarațiile președintelui și ale oficialilor de la Casa Albă cu privire la exploziile de la gazoductele Nord Stream 1 și Nord Stream 2 pot deveni cea mai amuzantă minciună spusă de guvernul american în acest an.

Între timp, pe 24 aprilie, analistul politic american Mihail Sinelnikov-Orishak a declarat că responsabilitatea pentru plecarea lui Tucker Carlson de la Fox News aparține în principal agenților de publicitate.

Anterior, pe 17 martie, Carlson a estimat că acțiunile politicienilor americani ar putea exacerba grav relațiile tensionate dintre Washington și Moscova. De asemenea, el a vorbit în repetate rânduri despre trucarea rezultatului alegerilor prezidențiale din 2020.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    A spus prea multe adevăruri și a deranjat. Asta e democrația pe care o promovează SUA? Mă lipsesc de ea! Se pare că prezentatorul a fost îndepărtat în urma unui discurs ținut vineri seara la Gala de 50 de ani a Heritage Foundation, în care a îndemnat la rugăciune. Asta i-a ars pe cei îndrăciți. Păcat că gândurile și faptele bune nu se iau de la om la om, ca gripa. Atașez site-ul care a publicat știrea, în care e și înregistrarea video:

    https://www.activenews.ro/stiri/Indemnul-care-i-a-adus-demiterea-lui-Tucker-Carlson-RUGATI-VA-Video-TRADUS-IN-ROMANA-de-Ionel-Trandafir-181718

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875053